שבוע רביעי למחאות החיג'אב באיראן: בעקבות האלימות הקשה שנוקטות הרשויות במדינה נגד המפגינים, הודיעו בארה"ב ובאיחוד האירופי על שורת סנקציות חדשות נגד האיראנים. היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן הצהיר כי העולם עוקב אחר הרג המפגינים והמפגינות באיראן, והוסיף כי ארה"ב תדאג להטיל את האחריות "על מי שהשתמשו באלימות כדי להשתיק את קולות המחאה".

עליית מדרגה נוספת באיראן: מפגינים פרצו לשידור החי בטלוויזיה הממלכתית

ארגון יוניצ"ף הביע דאגה גדולה על הפגיעה בילדים ובבני נוער במהלך דיכוי ההפגנות במדינה, וממשלת בריטניה הודיעה כי עיצומים חדשים יינקטו נגד דמויות ביטחוניות ופוליטיות במדינה. בין היתר, הוחלט להקפיא את נכסיהם של מפקד משמרות הצניעות של איראן מוחמד רוסטאני גאשי ומפקד משטרת איראן חוסיין אשתר. עוד הוטלו עיצומים על מפקד כוח הבסיג', מיליציה הפועלת במסגרת משמרות המהפכה.

שר החוץ הבריטי ג'יימס קלברלי הודיע כי "בריטניה תמצה את הדין עם איראן לנוכח מראות האלימות שהסבה לעמה". גם האיחוד האירופי אישר סבב חדש של סנקציות נגד האיראנים, לדברי שרת החוץ הצרפתית קתרין קולונה, שהוסיפה כי הסנקציות יופנו נגד האחראים לדיכוי. בתגובה לסנקציות, משרד החוץ האיראני זימן אליו את השגריר הבריטי בטהרן כדי להביע מחאה נגד "ההתערבות" של לונדון בענייניה הפנימיים של איראן וההחלטה לנקוט סנקציות "שרירותיות וחסרות בסיס".

לטענת האיראנים, הקשיים ביבוא מוצרי רפואה למדינה בגלל עיצומים בארה"ב גרמו לפגיעה הקטלנית בבריאותה של מהסא אמיני, הצעירה שמתה לאחר מעצרה - מה שהצית את מחאת החיג'אב. לטענת דובר בממשלה, היא מתה לאחר שנמנעו ממנה תרופות שבהן השתמשה.

במקביל, ארגון זכויות אדם בנורווגיה טוען כי המשטר האיראני הגביר את אמצעיו כדי לדכא את המחאות, ושלח כוחות מיוחדים באמצעות מטוס ואוטובוסים לעיר סננדג', ששוכנת בחבל כורדיסטן ואחת ממוקדי ההפגנות. עובדי כמה בתי זיקוק בדרום המדינה הודיעו בשבוע האחרון על הצטרפותם לשביתה כללית במדינה שעליה הכריזו המפגינים. עובדים שרפו צמיגים בכמה מבתי הזיקוק.