מלחמת רוסיה-אוקראינה: חברי מפלגה רפובליקנים ודמוקרטים מתחו לאחרונה ביקורת על המשך תמיכתה של ארה"ב באוקראינה. לטענתם, יש לקצץ את התמיכה הצבאית והפיננסית באוקראינה, וכך להפסיק להוציא מיליארדי דולרים. עם זאת, חוקרים אמריקאים בדקו, והראו כי "במידה ומסתכלים על פרספקטיבה של כל דולר שיצא, התמיכה של ארה"ב באוקראינה היא השקעה חסכונית מוצלחת".
על פי המחקר, ממשל ביידן קיבל את אישור הקונגרס, לסיוע כלכלי בשווי 40 מיליארד דולר לשנת 2022, וביקש סיוע נוסף בשווי 37.7 מיליארד דולר. "סכומים אלו חסרי משמעות כאשר הם באים בהשוואה לתקציב הביטחון האמריקאי שעומד השנה על 715 מיליארד דולר. הסיוע מהווה 5.6% מסך הוצאות הביטחון של ארה"ב", כך לפי החוקרים. הם הוסיפו כי "רוסיה, יריבתה העיקרית של ארה"ב, לא הרחק מסין, מספקת הזדמנות מצוינת לארה"ב לדרדר את יכולת ההגנה הרוסית, ללא סיכון על חיי אמריקאים".
על פי הערכות, למעלה ממאה אלף חיילים רוסים נהרגו או נפצעו במלחמה באוקראינה, כעת כמעט 8,000 משוריינים, טנקים, נגמשים ומטוסים נהרסו במלחמה. החוקרים טענו כי לפי ההערכות הנזק האלו שנגרמו לצבא הרוסי, הוצאה של 5.6% מתקציב הביטחון האמריקאי, נראה כמו השקעה מדהימה". לדבריהם, "אם נחלק את תקציב הביטחון האמריקאי לאיומים העומדים בפני המדינה, רוסיה תהיה בסדר גודל של מאה עד מאה וחמישים מיליארד דולר".
בינתיים, החוקרים טוענים כי מירוץ החימוש של רוסיה עם המערב, יכול לגרום לפשיטת רגל של הכלכל ההרוסית, במיוחד כשהיא נתונה תחת הסנקציות המערביות האגרסיביות. רוסיה יכולה רק לקוות לנצח, כאשר התמ"ג המשולב של המערב עומד על 40 טריליון דולר, לעומת התמ"ג הרוסי שעומד על 1.8 טריליון דולר בלבד. על פי החוקרים, הנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין, יצטרך להגדיל את הוצאות ההגנה, תוך סיכון התסיסה החברתית והפוליטית במדינה, וסכנה ממשית למשטרו.
עוד טענו החוקרים, כי המלחמה הרסה את המיתוס, לפיו הטכנולוגיה הצבאית הרוסית "דומה במידה רבה" לזו של ארה"ב והמערב. חשוב לזכור, כי הצבא האוקראיני משתמש רק בטכנולוגיה משודרגת מעט של הצבא האמריקאי, אך עדיין מנצח בעקביות את הצבא הרוסי בשדה הקרב.