בתקופה שבה המשבר הכלכלי, הפיננסי וההומניטרי בלבנון מחריף ומטיל צל כבד על פעילות הבנקים במדינה, יש דווקא מי שממשיך לחזק את פעילותו הפיננסית, והוא ארגון חיזבאללה. עמותת "אלקרד אל-חסן", אותה מגדירים הלבנונים כ"בנק המרכזי של חיזבאללה", ממשיכה לחזק את פעילותה באזורים שבשליטת המפלגה, ואף להרחיב את פעילותה לאזורים חדשים, כך פורסם הבוקר (חמישי) ברשת "אל-ערביה".
העמותה הנחשבת לביטוי הבולט ביותר של "הכלכלה המקבילה של חיזבאללה", החלה להתפשט באזורים חדשים, כמו סוק אל-ע'רב, בהר הלבנון, אשר מיושב בכלל ברוב נוצרי, ולפיכך הסניף החדש של העמותה, יהיה הסניף הראשון באזור. חוקרים פוליטיים בארץ הארזים אמרו כי העמותה קנתה מגרש באזור על מנת להקים סניף חדש, וכי ראש העיר, המזוהה עם הזרם הפטריוטי החופשי, בעלת הברית של חיזבאללה, נתן את האישור לכך. חוקר פוליטי נוסף הדגיש כי "הרחבת הפעילות של העמותה היא עדות להקמת מדינה בתוך מדינה, על הריסותיה של לבנון. חיזבאללה בונה את מדינתו על חשבונה של לבנון, והוא המרוויח העיקרי מהרס המדינה".
מקור בנקאי בתוך לבנון מסר כי "לעמותה אין קשר לבנק המרכזי של לבנון והיא אינה כפופה לחוק 'הכסף והאשראי', המסדיר את היחסים של המוסדות הפיננסיים עם הבנק המרכזי במדינה. היא רשומה במשרד הפנים כעמותת צדקה. העמותה של חיזבאללה נהנית מהמשבר הכלכלי וההומניטרי, והפך למוסד בנקאי המעניק הלוואות, בניגוד לבנקים הלבנוניים הלגיטימיים. עוד מסר המקור כי הבנק אינו חוקי וכי מקור הכסף "לא נקי".
בערוץ "אל-ערביה" הסבירו עוד, כי לאור המשבר הנוכחי, וסירוב הבנקים החוקיים לתת הלוואות ללבנונים, הפכה העמותה של חיזבאללה למוסד הפיננסי היחיד שמעניק הלוואות. מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, הצהיר בשנת 2021 כי "סך הכל נהנים מהלוואות הבנקים כמיליון ו-800 אלף בני אדם", וכי "סך התרומות נעמד על יותר מ-3 מיליארד דולר". נסראללה גם הודה כי מקור המימון המלא של העמותה הוא מטהרן.