משימות החילוץ בטורקיה נמשכות גם הבוקר (רביעי), כאשר משלחות מרחבי העולם, וביניהן גם המשלחת הישראלית, פועלות בשטח. זאת, בצל החשש מפני עשרות אלפי לכודים תחת ההרס הרב שנגרם בעקבות רעידת האדמה הקטלנית. כלי התקשורת בטורקיה דיווחו כי למעלה מ-9,000 בני אדם נספו ולמעלה מ-50 אלף נפצעו.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הכריז אמש על שבעה ימי אבל והצהיר כי מדובר באסון הגדול ביותר שפקד את המדינה. מומחה לרעידות אדמה העריך כי כ-180 אלף בני אדם נמצאים מתחת להריסות. כוח החלוץ של צה"ל נחת לפנות בוקר בטורקיה על מנת להקים בית חולים שדה במסגרת משלחת ״ענפי זית״ ולהגיש סיוע רפואי לנפגעי אסון רעידת האדמה.
מדריך תיירים בטורקיה: "כולם מפחדים, חוששים מרעידת אדמה נוספת"
משלחת החילוץ "ענפי זית" פועלת בטורקיה: "מימדי ההרס גבוהים, נהיה כאן ככל שיידרש"
ישראלי ששהה באזור האסון בטורקיה: "הכל נחרב, לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות"
בתוך כך, שר ההגנה הטורקי אמר כי "7,500 חיילים טורקים פועלים בכל העת באזורים שניזוקו מרעידת האדמה כדי לסייע בפעולות החילוץ". עוד הוסיף כי "1,500 חיילים נוספים עומדים להצטרף, ו-75 מטוסים צבאיים כבר נשלחו לאזור. בסך הכל הגיעו לאזור תשעה גדודי קומנדו ממערב המדינה וארבעה גדודי קומנדו מקפריסין יגיעו לאזור גם כן".
במקביל, מספר ההרוגים הכולל בסוריה הגיע למעל ל-2,662 ולמעלה מחמשת אלפים נפצעו. ד"ר אימאן אל-שנקתי, נציג ארגון הבריאות העולמי בסוריה, אמר כי הצרכים הבריאותיים שם עצומים.
כמו כן, משלחת החילוץ וההצלה הישראלית נחתה בשדה התעופה באדאנה באזור הרעש. לאחר היערכות ראשונית, צוותי החילוץ עשו את דרכם לאזורי האסון ושם החלו בפעולות החילוץ. במהלך פעולות אלה, הצליחו הכוחות לחלץ שלושה אזרחים חיים שנמצאו תחת ההריסות בשני מוקדים. הכוחות ממשיכים לפעול לחילוץ אזרחים נוספים.
כזכור, המכון הגיאולוגי של ארה"ב עדכן כי רעידת האדמה הקטלנית שפקדה את טורקיה ביום שני האחרון היא אחת החזקות שפקדו את האזור ב-100 השנים האחרונות. מטעם המכון נמסר כי עוצמת הרעידה דומה לרעידת האדמה שאירעה במזרח טורקיה ב-1939 והביאה למותם של יותר מ-30 אלף בני אדם. כמו כן, המכון מסר כי מניין ההרוגים בטורקיה צפוי להגיע ל-10 אלף בני אדם.