"הקהילה היהודית העתיקה המתגוררת במחוז גובה באזרבייג'ן היא מקור השראה לכולנו. ממשלת אזרבייג'ן תמכה ותומכת בעקביות בקהילה ואנו מטפחים ומעצימים את הקהילה כמו את יתר הקהילות במדינה ועושים את כל הצעדים לשיפור איכות חייהם – כך אמר נשיא אזרבייג'ן, אילהם אלייב לנשיא 'ועידת רבני אירופה' הרב פנחס גולדשמידט.
הנשיא הדגיש כי "גישה זו כמו השותפות האסטרטגית והידידות המוצלחת בין אזרבייג'ן וישראל בתחומים שונים הינה דרך החיים שלנו במשך אלפי שנים. אנו מביטים בהשתאות על היסטוריה ארוכת השנים של הקהילה היהודית המתגוררת באזרבייג'ן ורואים חובה ראשונה במעלה לדאוג לחירותם לממש את אמונתם ולסביבה תומכת של אחווה והבנה הדדית". הנשיא אילייב העלה גם את העובדה כי בכל השנים דאגה ממשלת אזרבייג'ן לתפקוד תקין של בתי הכנסת במדינה. הוא הביע את ביטחונו שפתיחת שגרירות אזרבייג'ן בישראל תשדרג ותגביר את היחסים הללו.
הנשיא אילייב נועד עם הרב גולדשמידט בתום פאנל מיוחד שיזמה הועידה במסגרת ועידת הביטחון שהתקיימה במינכן הדן בפוטנציאל העתידי של ההתקרבות הישראלית-ערבית ובתפקיד הבין-תרבותי ליישום מוצלח של יוזמות אברהם. הרב גולדשמידט אמר לנשיא כי הוא נזכר בביקורו ב-1997 באזרבייג'ן ובפגישה עם המנהיג הלאומי הנשיא אלייב. "הפגישה בינינו הותירה בי רושם עז לזמן רב. ואנו מתכוונים להתארח אצלכם שוב עם רבני אירופה". הרב גולדשמידט הודה לנשיא על הפיתוח המקיף של היחסים בין אזרבייג'ן לישראל והדגיש את תרומתם הייחודית של הקהילות היהודיות יוצאי אזרבייג'ן המתגוררות במדינות שונות.
הרב גולדשמידט שיבח את התנאים שנוצרו לקהילה היהודית באזרבייג'ן ואמר כי אזרבייג'ן היא דוגמא למדינות אחרות. "לפני שעה קלה השתתפתי בפאנל מיוחד שיזמה 'ועידת רבני אירופה' במסגרת דיוני ועידת הביטחון כאן במינכן. כל הדוברים, ובהם שר הביטחון של ישראל יואב גלנט שרים ובכירים ממדינות איחוד האמירויות, בחריין ועוד היו תמימי דעים כי השינויים הגדולים שקרו במזרח התיכון, שינויים שלא ייאמנו, לא רק חיצונית, לא רק היחסים בין מדינות או אמונות שונות אלא השינויים הפנימיים של אותן מדינות שינו את המזרח התיכון. לצערי, אמר הרב גולדשמידט, תהליך אברהם הוא תהליך כל כך חשוב אבל אף אחד באיחוד האירופי או בגרמניה לא יודע על זה. אנחנו צריכים ליצור מודעות ולמצוא דרכים באיחוד האירופי ובגרמניה לתמוך בתהליך הזה".
הדיונים בועידת הביטחון במינכן התקיימו במסגרת המכון לחופש אמונה וביטחון באירופה (IFFSE) שהוקם ביוזמה משותפת של 'ועידת רבני אירופה' (CER) והנהגת מדינות נוספות במטרה להפגיש את ההוגים וקובעי המדיניות המובילים באירופה כדי לדון ברעיונות למאבק בקיצוניות דתית ובטרור. לחזק את הלכידות החברתית, הביטחון והסובלנות באירופה. טיפוח שיטות דת מתונות ושמירה על חירויות הדת.
בפמליית הנשיא אמרו כי ההערכה ההדדית בין אזרבייג'ן והיהודים היא לא רק בהתבסס על ההיסטוריה המשותפת של ידידות בין שני העמים בת מאות השנים, אלא שיתוף פעולה חסר תקדים בין באקו לירושלים. "השותפות הזאת עברה מספר מבחנים שמהם יכולים ללמוד מנהיגי אירופה. אזרבייג'ן כבר 30 שנה מספקת כ 40% מתצרוכת הגז והנפט לישראל על אף הלחץ שהופעל עליה מצידם של מדינות המוסלמיות. מה שמוכיח כי לאירופה ניתן לסמוך על המילה ועמדתו של הנשיא אלייב וללמוד ממנו. בל נשכח כי הוא גם ניצב יחד עם ישראל מול איראן שמאיימת על שני העמים.