עיתון ה"וושינגטון פוסט" דיווח הבוקר (רביעי) כי רמין יקטאפארסט, העומד בראש "כנופיית אופנוענים" איראנית, הוא החשוד העיקרי בירי לעבר בית כנסת בעיר אסן שבמערב גרמניה, בחודש נובמבר האחרון.
לאחר האירוע, החוקרים מטעם הרשויות בגרמניה חשדו כי מדובר בפעילי ימין קיצוני, אך לאחר מכן התמונה השתנתה והחשד הופנה כלפי איראן. כעת, גורמי ביטחון בגרמניה ובארה"ב הפנו אצבע מאשימה כלפי רמין יקטאפארסט, שנחשד ברצח בגרמניה, וחי כיום באיראן.
חוקרי האירוע מניחים כעת כי יקטאפארסט מקושר למשמרות המהפכה באיראן, שהפעילו אותו על מנת לגייס פעילים על אדמת גרמניה ולבצע מתקפות כלפי מוסדות של הקהילה היהודית. לדברי הוושינגטון פוסט, מדובר בטקטיקה ידועה, שבה משתמשים במשמרות המהפכה כדי להסתיר כל אחריות לפיגועי טרור על אדמת אירופה. המשטרה הגרמנית עלתה על עקבותיו של יקטאפארסט, לאחר שאיראני נוסף בן ה-35, השליך בקבוק תבערה לעבר בית ספר, בסמוך לבית כנסת, בעיר בוכום. אותו אזרח איראני נעצר, ובטלפון הנייד שלו נמצא מספרו של אותו יקטאפארסט.
למרות שמשרד הפנים בברלין פרסם לאחרונה אזהרות סביב פגיעה במוסדות של הקהילה היהודית, מצד משמרות המהפכה, גרמניה ממשיכה בסירובה להכניס את הארגון לרשימה השחורה של ארגוני הטרור.
כזכור, ארבעה חורים שנגרמו מירי קליעים נמצאו בבוקר יום שישי, ה-18 בנומבר 2022, בבניין השוכן סמוך לבית הכנסת הישן בעיר אסן שבמערב גרמניה. הבניין שבו נמצאו חורי הקליעים שימש בעבר את רב בית הכנסת בעיר.
לדברי המשטרה המקומית, עוברי אורח ברחוב דיווחו על החורים שנגרמו מהירי, וכי בסרטון ממצלמת האבטחה בזירה ניתן לראות אלמוני יורה לעבר דלת הבניין, אולם בשל איכות ההקלטה הירודה לא ניתן לזהותו.
בית הכנסת הישן בעיר אסן ובית הרב בו נמצאו חורי הירי, הוצתו במהלך הפוגרום בליל הבדולח שהתרחש בנובמבר 1938. מכון סלומון לודוויג שטיינהיים להיסטוריה יהודית-גרמנית וחדרי אוניברסיטת דואיסבורג-אסן שוכנים בביתו של הרב, ממש ליד בניין בית הכנסת. אמצעי המיגון של בית הכנסת הישן, המשמש כיום את העיר אסן כמכון תרבות, ייבדקו ויותאמו במידת הצורך, לדברי המשטרה.