המועמדת הדמוקרטית לנשיאות הילרי קלינטון מובילה על המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ ב-5% כשהיא זוכה ב-41% תמיכה לעומת 39% אחוז לטראמפ ו-13% למועמדת מפלגת הירוקים ג'יל שטיין, כך פורסם אמש בסקר של מכון קוויניפיאק. ניכר כי הפער הצטמצם מהסקר האחרון של החברה שנערך בחודש אוגוסט בו קלינטון זכתה ב-51% מהקולות וטראמפ ב-41%. שני המועמדים מהמפלגות הגדולות נשארים מתחת למים כאשר זה מגיע להעדפותיהם של הציבור האמריקני: יותר מ-50% מהמצביעים מחזיקים בדעה שלילית על קלינטון ועל טראמפ. 51% מחזיקים בעמדה "שלילית מאוד" על המועמדת הדמוקרטית ו-26% מחזיקים בעמדה חיובית כלפיה. לעומת זאת, כלפי טראמפ, 53% מחזיקים בעמדה שלילית ו-22% בעמדה חיובית כלפיו.
קלינטון לא מופיעה על הבמה מיום ראשון האחרון כשהיא מנסה להתאושש מהדלקת ריאות ממנה היא סבלה. היא נשארת בביתה בניו יורק בעוד בעלה, הנשיא לשעבר ביל קלינטון ובתו צ'לסי מופיעים על הבמה במקומה. ולאחר כמה ימי מנוחה ונזק רב שנגרם לתדמיתה מההתמוטטות והטענות לחוסר אמינות ושקיפות, צפויה הילרי קלינטון לשוב לקמפיין שלה כשהסקרים במדינות המפתח מעניקים יתרון לטרמאפ
סקרים שפורסמו אתמול במדינות המפתח העניקו יתרון לטראמפ, אך למרות זאת, בסקר שפורסם שלשום ברשת NBC התברר כי קלינטון עדיין מובילה על טראמפ – 48% אחוז לעומת 44%. למרות זאת, אנליסטים שבדקו את הסקרים הרבים שמתפרסמים כמעט מדי יום גילו כי הפער הממוצע בין שני היריבים עומד על 2% בלבד לטובת קלינטון, פער נמוך בהרבה מזה שהיה בתחילת השנה.
אובמה מתגייס
בתוך כך, בזמן היעדרותה מעיני הציבור, מי שהמשיך לנהל עבור קלינטון את הקמפיין במרץ רב מלבד בעלה, הנשיא לשעבר ביל קלינטון, היה גם הנשיא הנוכחי ברק אובמה, שניצל שלשום את כנס הבחירות בפילדלפיה, שבו הופיע לראשונה לבדו ללא קלינטון לצדו, וזאת כדי לתקוף בחריפות את המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ. אובמה טען בתוקף כי השמועות האחרונות על מצבה הבריאותי הרופף של קלינטון לא יפריעו לה למלא את תפקידה כנשיאה, אם תיבחר.
"אתם רוצים להתווכח מי מתאים יותר להיות נשיא? מועמדת אחת נסעה ליותר מדינות מכל מזכיר מדינה קודם. למועמדת אחת יש יותר כישורים מלכל מועמד בהיסטוריה. השני אינו מתאים בשום צורה או דרך לייצג את המדינה הזאת בחו"ל או להיות המפקד העליון של הצבא", אמר אובמה.
לאחר שנשאל על חוסר השקיפות שלה וההחלטה להסתיר את מחלתה, בחר אובמה דווקא לתקוף את טראמפ על החלטתו להסתיר את החזרי המס שלו. "אתם רוצים להתווכח על שקיפות? יש לכם מועמדת אחת במירוץ הזה ששחררה החזרי מס של עשרות שנים. המועמד השני הוא הראשון בעשורים האחרונים שסירב לשחרר אותם", אמר אובמה.
הנשיא האמריקאי גם ניצל את הפופולריות שלו שכעת בשיאה - וזאת על פי הסקר האחרון של רשת ABC וה"וושינגטון פוסט" שהצביע על 58 אחוזי תמיכה בו - כדי להפציר בתומכים הנלהבים שהריעו לו להצביע לקלינטון. "האם אני יכול לומר שאני ממש תומך בבחירתה של קלינטון? זה לא רק מהשפה אל החוץ. אני באמת, באמת, באמת רוצה שקלינטון תיבחר", אמר אובמה, שהמשיך ותקף את טראמפ, בין היתר גם על קשריו עם הנשיא פוטין.
"ישנו דונלד, שרק בשבוע שעבר הופיע בטלוויזיה הרוסית והמעיט בערך הצבא שלנו כדי למצוא חן בעיני פוטין. הוא אוהב את הבחור הזה! תחשבו מה קורה במפלגה הרפובליקנית. הם התנגדו לרוסיה, וכעת המועמד שלהם משבח את פוטין, אומר שהוא מנהיג חזק כי הוא פולש למדינות קטנות וכולא את מתנגדיו", הוסיף אובמה.
"טראמפ - בושה וחרפה לאומית"
אובמה לא היה היחיד שתקף בימים האחרונים את טראמפ. מזכיר המדינה לשעבר, קולין פאוול, שכיהן דווקא בתקופת כהונתו של ג'ורג' ווקר בוש הרפובליקני, כינה את טראמפ בין היתר "חרפה ובושה לאומית". האתר DCleaks, שמפעיל ארגון האקרים, פרסם מיילים פרטיים של פאוול, שבהם הוא כינה את טראמפ "מצורע בינלאומי", ולדבריו, "זה מה ש־99% מהציבור חושב".
במיילים נוספים שנחשפו מנסה פאוול לשכנע את הילרי קלינטון לא להאשים אותו בפרשיית המיילים המסווגים. בחקירת ה־FBI טענה קלינטון כי פאוול היה זה ששכנע אותה להשתמש בתיבת דואר אלקטרוני פרטית. "הזהרתי אותה ואת צוותה שלוש פעמים בשנתיים האחרונות שלא לחבר אותי עם זה", כתב פאוול.