סיירת סנהדרינק חורשת את הארץ בחיפוש אחר מזיגת הבירה המושלמת. והפעם: "פימפינלה" בתל-אביב…

אדם נורמלי לא יכנס לבר של עראק, מקום עם מיליון סוגים של עראק, ויזמין קרלסברג, אלא שהמזגן קרס. ככה פתאום הוא החליט להפסיק לעבוד והקטע הזה עם זיעה בבית הוא לא הגיוני. אפליקציית מפות באייפון וחישוב מסלולים לברים סביבי עם העדפות משקה ואלגוריתם מסובך שפותח בשביל לאתר את הפיינט הקרוב לביתך, ופימפינלה זכה. שם כנראה אשתה בירה קרה.

בר יפה ומושקע, מעוצב ומריח טוב. יש בו מוזיקה נכונה ומזגן שכמעט תמיד מקרר. אבל בעיקר יש כאן עראק... (צילומים: עדי אביכזר)
בר יפה ומושקע, מעוצב ומריח טוב. יש בו מוזיקה נכונה ומזגן שכמעט תמיד מקרר. אבל בעיקר יש כאן עראק... (צילומים: עדי אביכזר)
בר מעוצב ומושקע. יש בו מוזיקה נכונה ומזגן שכמעט תמיד מקרר. אבל בעיקר יש כאן עראק... (צילומים: עדי אביכזר) אבל אז הגיעה הודעה מהדס: "תגיד, אתה רעב?". ככה תמיד מתחילה הודעה מהדס. "אני תמיד יכול לאכול, אבל מה שבאמת קורה זה שחם לי ואני צריך בירה, אז אני הולך לעמוד מתחת לברז מים קרים עד שתגיעי ומשם נלך לאכול ולשתות", סימסתי לה חזרה. ברחוב מטלון פינת נחלת בנימין נפתח לא מזמן בר. הוא יפה ומושקע, מעוצב ומריח טוב. יש בו מוזיקה נכונה ומזגן שכמעט תמיד מקרר. בעיקר יש בו עראק, אבל מה שעוד יש בו זה מערכת בירה חדשה וטובה ובעיקר ברזים נקיים של טובורג קרלסברג, גינס וווינשטפן. גולדסטאר יש רק בבקבוק. זה לא סתם שיש פה גינס. מסתבר שאחד מהשותפים בפימפינלה הוא הבעלים של ה"מורגן" בחיפה המדורג בין שלושת המקומות שמוזגים הכי הרבה גינס בארץ.
פימפינלה - רוחב
פימפינלה - רוחב
בערב חם שכזה אי-אפשר להתחיל בגינס. אז בחרתי כמובן בקרלסברג. הבירה הגיעה קרה בטירוף כמו שצריך ואולי זה היה הפרש הטמפרטורה ביני לבין העולם, אבל לראשונה הבנתי מה זאת בירה קרה בראש חם. היא הגיעה בכוס ממותגת של קרלסברג (שהיא אולי הכוס הממותגת היחידה שנוח להחזיק...) וכמות הקצף היתה מדויקת וסמיכה. אני שותה בשלישים כי זה יותר הגיוני, למעט גינס שפשוט נגמרת מהר מדי. ליד הבירה ישבה קערה מלאה בסוכריות ליקריץ. הקטע עם סוכריות כאלו מהזן הישן הוא שהן מעבירות את אותו האפקט של אלחוש שאניס ושומר טרי מעבירים. אותה תחושה שעראק עושה קצת בפה אחרי מנה טובה. בלי להתכוון או עם קצת מחשבה התוצאה היתה בירה נעימה וצ'ייסר לא אלכוהולי חוויתי. באגף האוכל המקום מתמקד בדגים. התפריט לא ענקי אבל מנת הפיש אנד צ'יפס חמודה לאללה והמליטות מצוינות. אז מה היה לנו שם?    
מזיגה
מזיגה
מזיגה: הבירה נמזגת נכון ובכוסות נקיות, הברזים נקיים ואזור העבודה נקי. גם בשעת לחץ הבירה נמזגת כהלכה. ציון: 20 נקודות  
הגשה
הגשה
הגשה: הגשת הבירות לא עקבית בבר ובשולחנות. בשעת לחץ בירות מחכות קצת ונמזג עליהן ראש קצף חדש. לא אסון, אבל קחו בחשבון שאם אתם יושבים בשולחן יתכן שגם הבירה ישבה. ציון: 12 נקודות  
איכות
איכות
איכות: בסך בכל הבירה יוצאת טובה. בשעה לא לחוצה מדי גם בשולחן הבירה טובה, אבל בשביל לא לקחת סיכון עדיף לשבת על הבר. ציון: 18 נקודות  
טעימות
טעימות
טעימות: במקום לא מוגש נשנוש חינם ליד הבירה, אבל יושבי הבר ומי שמבקש מקבל סוכריות ליקריץ בשמחה. האוכל שמוצע בתפריט מתומחר נמוך יחסית ומוגש באיכות טובה וטרייה. ציון: 17 נקודות  
חוויה
חוויה
חוויה: השירות מצוין ואדיב ואנשי הצוות במקום שמחים להסביר ולעזור, ובכלל קיימת כאן תודעת שירות גבוהה. ציון: 20 נקודות  
ציון
ציון
ציון סופי: המקום אמנם מתמחה באניס אבל לא מזניח את שתייני הבירה. הבירות הנמזגות יוצאות כולן עם ראש קצף נכון, אבל יוצא לפעמים שבשעות הלחץ הן ממתינות קצת על הבר להגשה. הן כולן נמזגות במזיגה רציפה, למעט גינס שנמזגת בשלבים. הכוסות נקיות וגם אזור העבודה. בסך הכל הבירה מוגשת כאן מצוין, בטח ובטח אם יושבים על הבר. סה"כ: 87 נקודות

לוגו תו איכות - קוביה
לוגו תו איכות - קוביה

פימפינלה. נחלת בנימין 115, תל-אביב