טל חוטינר טעם את "עוג אלון", הבירה החדשה של מבשלת בזלת הגולן
אני לא מת על בירות מתוקות. בגדול, מבחינתי יש שני סוגים של בירה שצריך לשתות כשצמאים: לאגר טוב וצונן או גינס, אם יש יותר זמן. הרבה פעמים מישהו מביא לי בירה חדשה לטעום עם תשבוחות ופה ועד הודעה חדשה ובסופו של דבר מדובר במשהו לא מאוזן ובדרך כלל מתוק מדי ועם אחוז אלכוהול של וויסקי חלש.
בדיוק בגלל זה לא היו לי ציפיות גדולות כאשר קיבלתי הזמנה לטעימת הבירה החדשה של מבשלת בזלת הגולן, "עוג אלון", אך למרות כל מה שאני אמור לא לאהוב בבירה הזאת, איכשהו זה עבד. הבירה טובה מאד, בעלת 8.5% אלכוהול שלא מורגשים ממש בטעימה. יש לה גם מרירות נהדרת וניחוחות ממש פירותיים ואפילו קצת בישום קליל. בקיצור לא מתוק מדי, האלכוהול לא מודגש מידי ויש לה אחלה ריחות ואחלה מרירות. אפילו אשתי היקרה חיסלה את חצי הבקבוק הנותר ומאד אהבה (אולי בגלל שזה גם קצת עלה לה לראש).
החיסרון: לצערי זאת לא בירה שאפשר לפרק ממנה כמה ליטרים כמו שחברי פורום זה רגילים לעשות.
היתרון: מדובר בבירה ישראלית ראויה ומרתקת.