תומר כורם חורש את הכבישים, נכנס לבתים, פותח סירים ומביא לכם את הסיפורים החמים של בשלני הבירה הביתיים. והפעם: מבשלת 'נחום'...
המשקה האהוב עליי ביותר הוא בירה. תמיד אעדיף בירה על כל משקה אחר בכל שעות היום. לשתות בירה בבר השכונתי או בכל פאב או בר אחר זה טוב. זה מצוין. זה מעולה. אבל כמבשל בירה גיליתי שבירה טובה, טעמים מיוחדים, דברים חדשים וחידושים, אפשר למצוא דווקא אצל מבשלים ביתיים. כאלה שמבשלים בכמויות קטנות, אנשים שנותנים את כל כולם לבירה, ומכניסים לתוכה אין סוף אהבה...
חברות עם מבשלי בירה, זאת חברות עם אנשים מיוחדים שחולקים אתך את אותה האהבה... (צילומים: רוי חבר)
להיות מבשל בירה זה לא רק תחביב. לא מדובר רק בבישול, הוספה של חומרים וזהו. זה דרך חיים. זאת נתינה. זה לנקות ולחטא כל דבר שיבוא במגע עם הבירה. זה להוסיף שמרים ואז לחכות לרגע המיוחל שיתחילו לבעבע בועות ב'נשם', לנשום לרווחה ולדעת שאם יש תסיסה - אנחנו בדרך. זה לנסות, לגלות, להגדיל ראש, להעז. למבשל בירה חייבת להיות סקרנות אין סופית - כי לעולם אין לדעת איך ייצא מתכון חדש - וסבלנות רבה בימי התסיסה. זה מסקנות והמון תובנות. זאת חברות עם אנשים מיוחדים שחולקים אתך את אותה האהבה. לכן שאני נוסע לכנרת, תמיד אני עוצר אצל נחום לכמה בירות טובות.
את נחום חבר מ'מבשלת נחום' הכרתי דרך הפייסבוק. יש משהו בשם המשפחה שלו שבאמת אומר על האיש הזה הרבה. אחרי מספר התכתבויות, עשרות טלפונים, רעיונות למתכונים ושיחות נפש הפכנו חברים טובים. מאז לפחות פעם בשבוע אנו נפגשים, למרות ה-200 קילומטרים מכל צד שמפרידים בינינו.
ביום-יום נחום הוא נהג ב'אגד'. את אהבתו לאלכוהול הוא אמנם גילה כבר לפני שנים, אבל בירות הוא החל לבשל רק לפני כשנה לאחר שהתחום בער בו במשך שנים ארוכות. "הרבה שנים שידעתי שאבשל בירה", מתוודה נחום, "אם כי לא ידעתי מתי זה יגיע, וגם לא מצאתי גם חנות שקרובה אליי. מגיל צעיר אני אוהב לשתות בירות, מחפש טעמים, מתאהב בסגנונות, עד שהתחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים. בהתחלה קצת פחדתי, אבל אחרי כמה דחיפות מהאישה קניתי את הערכה הראשונה והתחלתי לבשל".
נכון להיום הוא מבשל במטבח ביתו הנמצא בקומה השביעית בבניין מגורים בטבריה, בו הוא מתגורר עם אשתו ריבי ובתם הקטנה מיקה. יציאה קטנה למרפסת והכנרת פרושה לפניך. הכל נעשה כאן בהרמוניה ובאהבה גדולה יחד עם ריבי אשתו ושותפתו הסמויה לאהבה לבירה. בתור אחד ששם פעמיו הרבה לביתם של הזוג, אני יכול לספר שריבי גם דואגת לאוכל ונשנושים מיוחדים וטעימים שילוו את הבירה. את האהבה שלו לבישול לקח נחום הכי רחוק שאפשר וכיום כבר יש מגוון רחב של מוצרי 'מבשלת נחום' כמו כובעים, חולצות, פותחנים ועוד. במרכז הלוגו מתנוסס איור בדמותו של 'שמש' - התוכי הצווחן של נחום שהוא עוד אחת מהאהבות שלו אותו גידל מאז בקע מהביצה.
אז מה מתבשל לנו כאן?
שם: 'מבשלת נחום'.
זמן על האש: שנה וטיפ טיפה.
אומנות הבישול: סיים קורס בישול בירה אצל גדי דבירי מ'בירדי'.
כרגע מתבשל: IPA ובלגית מיוחדת.
בישול חודשי: 60 ליטר, פלוס / מינוס.
בישול בעתיד: רוצה להתקדם בשלבי הבישול ולבשל מ'אול גרין'.
מוטו אישי: הקפדה על תסיסה בטמפרטורה מבוקרת במקרר עם בקר טמפרטורה.
סגנון בישול מועדף: בעיקר IPA, אך לאחרונה התאהב גם בלאגרים.
הבשלן מפרגן: 'הופלה' של 'מבשלת הגליל' - בירת IPA מאוזנת מאוד בעלת מרירות נפלאה. בירה שתמיד כיף לשתות שזורמת עם כל סוג של אוכל.
תוצרת חוץ: 'פילזנר אורקוול' הצ'כית.
מבשלה ביתית אהובה: 'מבשלת Heisenberg' של אסף לוי מאשדוד. מבשלה קטנה ומיוחדת שמבשלת מרכז ולא פוחת לנסות בירות מיוחדות, שונות ומשונות.
הבישול הכי מוזר: מפלצת IPA - 9% אלכוהול, 250 גרם כשות ומיכל תסיסה שגעש עד שהתפוצץ.
טיפ לבשלן המתחיל: לבשל, לבשל, לבשל.
מזיגה והגשה: הכוס אמנם לא תמיד תואמת לסגנון הבירה, אבל אצל נחום זה עניין לגמרי אחר: לנחום יש בר כוסות אדיר ובו מבחר סוגי כוסות, כאשר כל אחד מוזמן לבחור לעצמו את הכוס ממנה הוא מעדיף ללגום, אבל הכי כיף זה לראות את החיוך של נחום ואת צורת המזיגה כאשר הוא ממלא כוס.
דבר המבקר: מבשלה עם המון אהבה לבירה ולכן הכל נעשה מתוך אהבה ומסירות לתחביב. אחד המבשלים הביתיים המיוחדים שאני מכיר, ובמילה אחת – תענוג.