מה מביא אדם שלא ממש משוגע על בירה להחליט לייבא לארץ בירה? ועוד בירה קוריאנית. שמעו סיפור. בסוף יש גם מתכון...
חשבתם פעם מה מביא אדם מן היישוב לרכז את כל משאביו ולייבא בירה? ואם נוסיף על כך כי אותו אדם אינו חובב בירה מושבע, ושאין לו כל ניסיון בייבוא, ובוודאי שלא ביבוא מוצרי מזון ומשקה בפרט, ונסיים בכך שלהרפתקה זו הוא נכנס מתוך תחושת בטן חזקה. מכירים את הסיפור על נהג המשאית שנסע לבלגיה להתאושש מתאונת דרכים שעבר, נתקל בבירה 'לה-שופ' והשאר היסטוריה? או את האוהד המושבע של הסלטיק'ס שהחליט לשמר את החוויה על-ידי ייבוא הבירה המקומית לארץ, או את החבר'ה הצעירים שטיילו בניו זילנד והביאו איתם לארץ את ניחוחות ניו זילנד בעזרת הבירה של מבשלת 'מונטיט'ס'? אז הנה, זה שוב קורה...
בירה בעלת גוף קל מאוד המבושלת מלתת שעורה ואורז, מה שעושה אותה לקלה ומרעננת... (צילומים: יח"צ)
סיוון גרשון הוא איש היי-טק שבילה תקופה לא קצרה בקוריאה לצורך עבודתו, ובמסגרת פגישות העבודה הרבות שקיים שם, התוודע לתרבות שתיית הבירה המקומית ועל הדרך פגש את בירה Hite - הבירה הנפוצה ביותר בקוריאה. לאחר שחזר ארצה, החליט סיוון להביא את בירה Hite לארץ, כבירה קלה ומרעננת עם תג מחיר לא גבוה. למה? ככה בכיף שלו.
ביג אין קוריאה
בירה בקוריאה היא משקה נפוץ ביותר, וצריכת הבירה השנתית הממוצעת בקוריאה עומדת על כ-40 ליטר לנפש. לצורך השוואה, צריכת הבירה בארץ עומדת על כ-14 ליטר לנפש בלבד, כך שאם ניקח בחשבון שבקוריאה כ-50 מיליון תושבים, נקבל שוק בירה לא קטן בכלל, כאשר הבירה המקומית השולטת בשוק היא בירה Hite החולשת על כ-50% מנתח השוק.
Hite Brewery החלה את דרכה בשנת 1933 והיתה המבשלה הראשונה בשוק הקוריאני. בראשית דרכה היה שמה של המבשלה Chosun Brewery, ובעקבות ההצלחה הגדולה לה זכה המותג Hite, החליפה את שמה בשנת 1988 ל-Hite Brewery. בשנת 2005 רכשה את Jinro, חברה המייצרת סוג'ו – סוג של אלכוהול מקומי - ושינתה את שמה ל-HiteJinro. כיום זהו תאגיד האלכוהול הגדול ביותר בדרום-קוריאה המייצא את מוצריו ליותר מ-50 מדינות ברחבי העולם.
Hite Brewery מייצרת מספר סגנונות בירה, אך המצליחה מכולם היא בירה Hite 4.3% אלכוהול. זוהי בירה לאגר בצבע זהוב קש בעלת גוף קל מאוד המבושלת מלתת שעורה בתוספת אורז, מה שעושה אותה לקלה ומרעננת. מרירותה הנמוכה של הבירה תורמת אף היא לקלילות שלה. בירה Hite אינה עוברת תהליך פיסטור בחום שיכול לפגום בטעמה, אלא תהליכי סינון עדינים מאוד בטמפרטורות נמוכות, כך שאיכות הטעם לא נפגעת עקב חימום.
להקפיץ ת'בירה
מכיוון שה-Hite היא בירה קלה, נוהגים המקומיים לחזק אותה עם 'סוג'ו'. את כוסית הסוג'ו מניחים על שני מקלות צ'ופסטיקס מעל פתח כוס הבירה ומיד לפני השתייה מכים על המקלות, כוסית הסוג'ו נופלת לתוך כוס הבירה ושני המשקאות מתערבבים זה בזה. בירה Hite ומשקה הסוג'ו מיובאים לארץ על-ידי חברת DrinkIt.
שילוב נפוץ נוסף עם הבירה בקוריאה היא מנת ה- Chimaek, שהנה בעצם עוף מטוגן המוגש לצד בירה קלה, בדרך-כלל תהיה זאת בירה Hite. השילוב הזה מאוד פופולארי ורחבי בקוריאה פזורות מאות אם לא אלפי מסעדות המציעות עוף מטוגן ובירה. אגב, בזמן שידורי האולימפיאדה האחרונה שנערכה בברזיל, עלו מכירות העוף המטוגן בבירה בקוריאה בכ-15 אחוזים.
Chimaek / עוף קוריאני מטוגן
מה צריך למרינדה?
6 שוקי עוף, ללא העור 10 כנפי עוף 1 בצל בינוני, מגורד 4 שיני שום, כתושות 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס גס 1 כפית שטוחה מלח
מה צריך לציפוי?
1/2 כוס קמח 3/4 כוס קורנפלור 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס 1 כפית סוכר 1 כוס בירה קרה או מי קרח
מה צריך לרוטב?
6 כפות קטשופ 1 כף שבבי צ'ילי 2 כפות דבש קורט מלח 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס מיץ מלימון אחד 2 שיני שום, כתושות 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
הכנת המרינדה
מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה בקערה גדולה שתכיל גם את העוף, מכניסים את העוף לקערה ושומרים במקרר למשך 4 שעות לפחות (רצוי למשך לילה), כשמדי פעם הופכים את העוף בתוך המרינדה. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומצננים.
מה עושים?
בזמן שהרוטב מצטנן, מוציאים את העוף מהמקרר ומביאים אותו לטמפרטורת החדר. יוצקים שמן לסיר טיגון בכמות שתספיק לטיגון עמוק של העוף ומחממים לטמפרטורה של כ-165 מעלות. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד עם מי הקרח, בהדרגה, עד לקבלת נוזל מעט סמיך ללא גושים. כאשר השמן מגיע לטמפרטורה הרצויה, טובלים את העוף בציפוי, מנערים את עודפי הציפוי ומחליקים באיטיות לשמן - יש להכניס בכל פעם מספר חתיכות בלבד על-מנת שלא להוריד יותר את טמפרטורת השמן.
מטגנים את העוף במשך כ-8 דקות עד להזהבה, ומוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג. לאחר שמסיימים לטגן את כל העוף, מעלים את טמפרטורת השמן ל-175 מעלות ומטגנים שנית את העוף למשך כ-2 דקות נוספות, סופגים את עודפי השמן ומניחים בקערה - טכניקת טיגון כפולה זו עוזרת לקבל ציפוי בעל מרקם פריך יותר. בתום הטיגון יוצקים את הרוטב עד שיצפה את כל חלקי העוף. מגישים לצד בירה קרה וחמוצים.
מחיר רביעית בקבוקים (500 מ"ל): 34 ₪. מחיר שישיית בקבוקים (330 מ"ל): 35 ₪. להשיג בחנויות המשקאות ובאתר האינטרנט: PANECO.CO.IL.