כולנו מכירים את הביטוי "כרס של בירה", אבל האמת היא שכוס בירה מכילה פחות קלוריות מכוס מיץ תפוזים סחוט-טרי. כתבה ראשונה בסדרה
אז מה קורה כששותים בירה? התשובה הרווחת היא: "הבטן מתנפחת". כן, הביטוי "כרס של בירה" שנועד לתאר אדם שהשמין מצריכה מופרזת של בירה, השתרש היטב בתודעה שלנו למרות שהוא חסר כל ביסוס מדעי. לפני שנצלול ביחד אל תוך הפיינט המבעבע המונח לפנינו, נלך קצת למספרים: בכוס בירה של 100 ס"ל, המכילה כ-5% אלכוהול (אחוז האלכוהול הממוצע במרבית הבירות, וודאי שברוב הלאגרים...) יש 42 קלוריות בלבד. אז נכון שרובנו לא מסתפקים במידה הזאת ולוגמים לפחות 330 ס"ל - תכולה של בקבוק או פחית ממוצעים (או "שליש" בפאב), אבל גם כאשר כופלים את המספרים ומקבלים קרוב ל-130 קלוריות ל"שליש", מדובר עדיין בכמות פחותה מאשר במשקה שנתפס בעינינו כ"סמל הבריאות" - מיץ תפוזים סחוט-טרי! באמת - זה לא אנחנו, זה התפוזים! כמובן שכאשר משווים את הבירה למשקאות קלים אחרים, המספרים עובדים עוד יותר לטובת הבירה, אבל עדיין: כוס מיץ תפוזים היא חלק בלתי נפרד מכל תפריט "בריאות", בעוד שהבירה, שאין עוד משקה שמגיע לו להיות שם כמותה, נתפסת כמשקה ששייך לתחום הבילויים. המספרים כאמור מצביעים אחרת - וזה עוד לפני שמביאים בחשבון את הערכים התזונתיים הנוספים שלה, שעליהם עוד נדון בעתיד, כמו מניעה של מחלות כלי-דם, לב, סוכרת, התאוששות לאחר מאמץ ספורטיבי ואפילו, שימו לב, יעילות בהפחתת משקל בשילוב עם דיאטה מבוקרת - בעיקר בקרב נשים! חשוב לציין שכל הערכים הקלוריים המפתיעים הללו והערכים הבריאותיים הפנטסטיים שהופכים את הבירה למשקה שהוא לא רק מאוד מהנה, אלא גם מאוד מועיל למערכות כה רבות בגופנו, הם אפקטיביים בצריכה מתונה של בירה - בירה אחת לנשים ושתיים לגברים (בהכללה כמובן). זה אולי לא מנחם אוהבי-בירה כמוני שמסוגלים ללגום בהנאה במשך כמה שעות ברציפות, אבל זה בהחלט אומר שאם אתם צרכנים מתונים שהוסיפו לתפריט הצהריים שלהם למשל גם בירה או שתיים, הרי שתזכו לחזור לעבודה לא רק עם חיוך מסוים, אלא גם בריאים יותר, והכי חשוב - בלי כרס!