אז גם הפעם תל-אביב קופצת ראשונה על העגלה, רק שהפעם זה ואן כסוף ונוצץ שהוצמד למעדניית Goodies בטשרניחובסקי 5, שהפך למעבדה קולינרית לשלושה חודשים

היינקן השיקה בימים אלה לראשונה בישראל את מהדורת בקבוקי Heineken Cities, במסגרתה מופיעים בקבוקי החברה עם שמות ערים בינלאומיות כמו, ניו יורק, פריז, לונדון, שנחאי, ריו דה ז'נרו, ברלין וגם... תל-אביב.

החיים שלך בוואקום (צילום: יח"צ, זונדר)
החיים שלך בוואקום (צילום: יח"צ, זונדר)
החיים שלך בוואקום (צילום: יח"צ, זונדר) אז לרגל השקת מהדורת תל-אביב החליטו בהייניקן למשוך את תשומת לבנו בצורה יצירתית תרתי-משמע, ופתחו לראשונה מעדניית בישול בשיטת Sous Vide(תיכף ההסבר), בניצוחו של השף אלכסנדר זונדר לחניש, לשלושה חודשים. שיטת Sous-Vide היא שיטת בישול מזון בוואקום, שמקובלת במסעדות המובילות בעולם. מדובר בטכניקת בישול ייחודית, שאמורה להעשיר את המנות במרקמים ובטעמים, עם הצבעים הטבעיים של מוצרי המזון. איך עושים את זה? אוטמים את המזון בשקית ואקום ייעודית ומניחים אותה באמבט עם נוזל, שהטמפרטורה שלו נשמרת ומבוקרת בדיוק רב, והמזון מתבשל זמן ארוך בטמפרטורות נמוכות עד ליצירת מנות רכות, עסיסיות וצבעוניות. אלכסנדר זונדר לחניש (השם במקור) הוא בחור בן 25, שהספיק להתמחות במיטב מסעדות ישראל ואפילו במסעדת The Fat Duck של הסטון בלומנטל בלונדון. מסתבר שהבחור הוא גם תופעת אינסטגרם רצינית עם למעלה מ-17,000 עוקבים להוטים. לחניש אוהב לנצל חידושים טכנולוגיים כדי ליצור ארוחות שונות, בחלקן מולקולריות לחלוטין, מעין לונה-פארק קולינרי. Heineken Sous Vide Lab תפעל במשך 3 חודשים בלבד ותציע למבקרים בה לרכוש מגוון מוצרים מבוססי ירקות לבישול ביתי בוואקום. מדי שבוע, בימי רביעי וחמישי, תהפוך המעדנייה למעבדת קולינריה חדשנית ותגיש ארוחות מיוחדות בהזמנה מראש, ל-12 סועדים בערב בלבד. כל חוויית הדיסנילנד התל-אביבי הזה תעלה לסועד 450 שקלים. למי שלא יכול להרשות לעצמו ארוחה כזאת, או לרכוש את מוצרי המעדנייה, יש נחמה – בקבוקים בגודל 330 מ"ל עם שמות הערים ישווקו ברשתות השיווק במחיר 54 שקלים לשישייה, לא רע.