הוא זכה כבר להרבה פרסים על מפעל חיים, אבל בתערוכת BEERS יזכה מתי לנדשטיין האגדי ("מתי המקלל") לכבוד מיוחד במינו: בירה חדשה שנקראת על שמו

במילה אחת, קטונתי. כן, אני יודע שזה מצחיק כשבן אדם במשקל 125 קילוגרמים שרובם בירה טובה, מעיד על עצמו "קטונתי", אבל הפעם באמת: להציג לציבור בפעם הראשונה את הבירה שנקראת על-שם המוזג הכי טוב בהיסטוריה של הבירה בארץ ישראל... אלוהים – קח אותי עכשיו!

מתי בצעירותו
מתי בצעירותו
מתי בצעירותו קבלו, חברים, את הבירה שנקראת בפשטות "מתי", יוזמה של תערוכת BEERS שבכל שנה רוקחת עם גורם אחר בירה מיוחדת לקראת התערוכה, ואת הכסף שמתקבל כתוצאה ממכירתה תורמת לצדקה. ובכן, הפעם לא רק התוצאה היא למען מטרה נעלה, אלא המחווה עצמה יפה מאין כמותה. כבר מ-1973, מתי לנדשטיין, הידוע בכינויו "מתי המקלל", מוזג את הבירה הטובה בארץ ב"כוך" הקטן שלו בפינת הרחובות מטלון וזבולון. אלא שעד כה, האיש בן ה–85, שהיה לאגדה עוד בחייו, לא זכה לבירה שתקרא על שמו.
במלחמת השחרור
במלחמת השחרור
במלחמת השחרור כל זה עומד להשתנות בתערוכת BEERS הבאה עלינו לטובה השבוע כשהפקק מעל הבקבוק הראשון בבירה "מתי" של מבשלת "הדובים", ייחלץ ויפתח את האירוע. מתי אמנם זכה לתהילה לא בגלל בירות-בוטיק, אלא דווקא בזכות ברזי הלאגר שלו, אבל לזכות "הדובים" ייאמר שהם השקיעו לא מעט במחקר ופיתוח, כדי לייצר בירה שתהיה כמה שיותר נלגמת, ברוח המקור הפלורנטיני.
עם רעייתו בברזיל
עם רעייתו בברזיל
עם רעייתו בברזיל את הסיפור של מתי סיפרנו כאן בעבר יותר מפעם אחת, אבל מעולם לא ליווינו אותו בתמונות. אז הנה עוד פעם, למקרה שמישהו הספיק לשלוח. מתתיהו לנדשטיין נולד ב 1929 בוורשה למשפחה יהודית חרדית, כשנכבשה העיר בידי הנאצים, עבר עם משפחתו לגטו. שתי אחיות שלו נפטרו עוד לפני המלחמה, אח אחד ברח לרוסיה מפני הנאצים ועקבותיו לא נודעו עד היום, למרות כל המאמצים. מתי חי בגטו עם הוריו ואחיו מקס. שני האחים עסקו בהברחות מזון לגטו, עד שמקס נתפס ונורה למוות בידי הנאצים. מאוחר יותר מתו מטיפוס גם אביו ואימו ובסמוך למרד שלאחריו חוסל הגטו, הצליח מתי להימלט דרך תעלות הביוב (בדרך גם איבד עין אחת) ולחבור לפרטיזנים. אחרי המלחמה הוא עלה ארצה, אך מעט לאחר ששירת בצבא הצעיר של ימי מלחמת השחרור, הוא החליט לנסות את מזלו מעבר לים. אחרי כמה תחנות בדרך הגיע לברזיל – ושם נישא וגידל משפחה במשך למעלה מ 20 שנים, עד שהחליט לחזור עמה לישראל. מעט לפני מלחמת יום-הכיפורים, רכש מתי את הפאב הקטנטן שלו בפלורנטין, והשאר הוא כמעט היסטוריה.
מתי וגברת סוניה
מתי וגברת סוניה
מתי וגברת סוניה
עם יוסף, השותף
עם יוסף, השותף
עם יוסף, השותף מי שמכיר את המקום כמונו, כלומר לפחות עשר-עשרים שנים, יזהה בקלות את האנשים בתמונות: מתי בתמונות מימי ראשית המדינה ומאוחר יותר, בברזיל, עם רעייתו. בשאר התמונות תוכלו למצוא את המלצרית המיתולוגית "גברת סוניה", אשת תרבות משכילה שמשלה ביד רבה על גדודים של שיכורים, עד שמצאה אהבה ופרשה לאחר שנים. תוכלו לראות את יוסף, שותפו של מתי – ששלח יד בנפשו לאחר שהתברר לו שהוא חולה בסרטן, בגיל 80. תוכלו לראות את הבן איציק, את הנכד שמוליק – שהוא אולי הממשיך הכי טבעי לשושלת, ובעיקר, תוכלו לראות גלגולים שונים בחייו של האיש שמחזיק בתואר הכי פשוט והכי אצילי, בעת ובעונה אחת: האיש שמוזג את הבירה המושלמת.
המייסד ודור ההמשך
המייסד ודור ההמשך
המייסד ודור ההמשך מי שרוצה לטעום מהבירה החדשה על-שמו שייצרה מבשלת "הדובים", מוזמן לתערוכת BEERS במתחם התחנה, 10-11.9 (הנחה לגולשי "סנהדרינק", למימוש - הדפיסו את הקופון והציגו אותו בקופה).
כרטיס מוזל
כרטיס מוזל