טל חוטינר טעם את קוניאק הנסי 250 ומודה שאכן מדובר במוצר משובח. אם אתם לא יכולים להרשות אותו לעצמכם, לכו על ההמלצה שבסוף...
לפני מספר שבועות גררנו את עצמנו, יאיר גת ואנוכי, להוטל מונטיפיורי בשעה 10 'לפנות בוקר' לפגישה עם פאביאן לואה - שגריר העולמי של קוניאק הנסי. למרות השעה הקשה והפקקים, אי-אפשר להגיד לא לאיש עם תפקיד כל-כך מגניב ובכלל לקוניאק על הבוקר... הסיבה הרשמית שבזכותה הגיע האיש לארץ היתה השקת הגרסא המיוחדת של קוניאק הנסי לכבוד 250 שנה למזקקה והמותג. בזכות ה-H250, כך קוראים לו, הזדמנה לנו שיחה מעניינת עם איש מעניין על תעשיית הקוניאק עצמה. הקוניאק הזקן ביותר במזקקת הנסי נשמר בדמיג'אן מזכוכית ומתגאה בשנת הייצור המכובדת 1800!!! (צילומים: יח"צ) בית הנסי נוסד בשנת 1765 ומאז עובדות בעסק שתי משפחות, משפחת פיליו ומשפחת הנסי. כיום מדובר כבר בדור ה-7 של כל אחת מהמשפחות, ולמרות שמדובר במותג-על עולמי, עדיין כל משפחה מבצעת את חלקה בעסק. יאן פיליו הוא הסלר מאסטר ומוריס הנסי הוא הבלנדר. בזכות ההמשכיות הזו במחסני החביות של המזקקה, או הפאראדי כמו שקוראים לזה, יש עדיין או-דה-וי בן 159 שנה שעובר מדור לדור. הקוניאק הזקן ביותר שעדיין נמצא בחבית זוקק בשנת 1893, והקוניאק הזקן ביותר שנשמר בדמיג'אן מזכוכית מתגאה בשנת הייצור 1800!!! הנסי מגדלים גם ענבים משלהם ומזקקים אותם, אך חלק זה מהווה רק אחוז אחד מהייצור הסופי. כאשר אתה מזקק כמעט כל בקבוק קוניאק שני בעולם (46%) האחריות המוטלת על כתפיך כמוביל קטגוריה היא גדולה מאוד, כך שאספקת הענבים חייבת להיות איכותית, מפוקחת וסדירה. בהנסי עובדים עם 1500 מגדלים וכורמים ועם 500 מזקקים שונים. המגדלים בוצרים ומייצרים או-דה-וי (זיקוק יין לא מיושן) לפי ההגדרות שהם מקבלים מהחברה עצמה. אין הסכמים ארוכי טווח עם המגדלים מאחר שהכל תלוי באיכות הנוזל בכל שנה ושנה. היישון, הפיקוח על החביות והבלנד נעשה בלעדית בהנסי על-ידי המומחים. במזקקה של הנסי יש 40 דודי זיקוק המשמשים לביצוע ניסיונות כדי לעזור לכורמים לזקק את הענבים שלהם באופן מדויק יותר. אז לכבוד מה התכנסנו כאן בכלל? בסופו של יום אני לא ממש מת על קוניאקים מאוד יקרים שבאים בבקבוקי בושם. הפגישות שלי עם הנסי מסתכמות, בדרך-כלל, בשוטים של הנסי VS ליד הקפה של הבוקר. ובכל זאת, זה היה אחד המשקאות המעניינים והמשובחים שטעמתי לאחרונה. מדובר בקוניאק שיוצר לציון 250 שנה של Savior-faire, המיומנות והידע וגם המסורת של ייצור הקוניאק בבית הנסי. המאסטר בלנדר יאן פיליו ומועצת הטעימות (Comit'e de Degustasion), שלו, בחרו יותר מ-100 או-דה-וי ( Eaux-de-vie), בני 13-35 שנה. 250 חביות שכל אחת מהן מכילה 250 ליטרים של הבלנד הייחודי ממנו נוצרו רק 60,000 בקבוקים. לארץ הגיעו 240 בקבוקים בלבד. איזה מרקם יש לקוניאק הזה, פשוט קטיפתי. צבע ענבר כהה וחם, באף תבלינים, שוקולד מריר, קליפת תפוז, קצת עשבוניות ואפילו טיפת עץ מעושן, עם סיומת ארוכה מאוד. התענוג יעלה בארץ בין 2,500-3,000 שקל לצרכן, אז מי שיכול - שיפרגן לעצמו בסבבה ושיהיה לו לבריאות, ומי שלא - קחו בקבוק הנסי VS שעולה בין 150 ל-200 שקל, שבו אתו באמבטיה ותחשבו שאתם בריביירה...