שמוליק וולברג בועט בכל המוסכמות ומכין קוקטייל לא שגרתי שמשלב בין יין אדום פירותי לוויסקי
חסידי שתיית יין בדרך כלל קנאים לעניין ומתעקשים על כך שאם שותים, שותים רק יין - בתום ארוחה הם מרשים לגוון עם משקאות שהם מהמשפחה כגון קוניאק או גראפה ולעיתים הם מאפשרים לחטוא קלות בערבובים קלים סטייל קיר (יין לבן עם קרם דה קסיס) או קיר רויאל (אותו הדבר רק על בסיס יין מבעבע). שילוב של יין בקוקטיילים עם אלכוהול גבוה לא כל כך מקובל בקרבם, אולם לפעמים כדאי לנסות לאתגר את המוסכמות ולהתפרע, כמו שגיליתי לפני מספר חודשים, ומעשה שהיה כך היה. ערב אחד עמדתי מאחורי הבר של מסעדה עם שף מקסים שעודד אותי להשתולל (נו, תודה יוספי), וכנגד כל הכללים נרקח שם קוקטייל שכולם אהבו שהיה מבוסס על ויסקי ויין. לצורך הכנת הקוקטייל רציתי יין אדום פירותי ובאיזה רגע של נוסטלגיה נזכרתי בסדרת הפרייבט קולקשן של יקבי כרמל (להלן PC). הסדרה נולדה כסדרה העילית של היקב בשנות ה-80 ועד אמצע שנות ה-90 והייתה ידועה כסדרת אדמונד דה רוטשילד, מייסד היקב. הסדרה שינתה מעט פניה ושודרגה בזכות כרמים חדשים ואיכותיים שענביהם מיועדים לסדרות האיכותיות של היקב. סדרת PC בנויה על יינות זניים מהזנים המוכרים והקלאסיים. אלו יינו נגישים ונוחים לשתייה בכל מצב. היין שאני מצאתי לשתף בקוקטייל הוא קברנה- מרלו, יין מאוזן ומלא פרי שהתאים לערבוב. וזה מה שרקחתי: לתוך שייקר מוזגים: 50 מ"ל ברבן או סקוטש קל ולא מעושן 20 מ"ל מיץ לימון 20 מ"ל מי סוכר 15 מ"ל מיץ תפוזים 2 טיפות אנגוסטורה תפוז (אופציונלי) מנערים היטב ומסננים לכוס לואו בול על קרח מציפים בעדינות 30 מ"ל קברנה מרלו PC או כל אדום פירותי אחר. מקשטים בסרט של קליפת תפוז