היא גורמת לכוויות, מחרבת דיאטות ואי אפשר להפסיק לאכול אותה. ניר קיפניס מספר על פיסת המאפה הכי טובה בישראל - הפוקצ'ה של מסעדת רפאל
את המנה הזאת לא תוכלו להזמין לבדה. אם אתם לא מאמינים לי, אתם מוזמנים לבקר באתר הרשמי של מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן: את אחת המנות הכי מזוהות איתו, לא תמצאו אפילו בתפריטים שמתפרסמים באתר. כוויה מובטחת. וגם האושר. הפוקצ'ה של רפאל (תמונה מתוך אתר מסעדת רפאל) אני מתכוון כמובן לפוקצ'ה שיוצאת מהמטבח כשהיא רותחת – עד לרמת כוויות בכריות האצבעות, מה שלא מונע ממני לא לתת לה להתקרר אפילו מספר שניות כדי לבצוע ממנה, תוך השמעת יללות קורעות לב ובצק. הפוקצ'ה של "רפאל" היא פשוט פיסת המאפה המושלמת בישראל: תמיד מבהיקה מלמעלה, תמיד בשילוב מדויק בין פריכות קראנצ'ית לרכות שמתחייבת ממאפה מנחם. כבר היו לי ביקורים בחמארה (הבר ואזור העישון של המסעדה) שבהם ניסיתי להקפיד על דיאטה. לשווא: התשוקה לפוקצ'ה הזאת מכריעה אותי גם כשאני מחליט להסתפק בדגים וירקות לצידה. אם היה לי שקל על כל פעם שבה טבלתי אותה ברוטב על בסיס יוגורט שמוגש לצד הירקות הממולאים, כבר הייתי משלם לכהן כדי שיגלה לי מה לעזאזל הוא מכניס בה שאפילו המקומות הכי שווים בעיר לא מצליחים לחקות. מקורותיי בשטח סיפרו שהוא מגיש אותה גם בארוחת הבוקר שלו במקום החדש במנדלי. אם כך אני חייב להיזהר שלא לעבור שם בקרוב, לפחות כל עוד לא נכנעתי סופית לקילוגרמים העודפים, כי אם אני צריך לבחור במנה אחת שפשוט לא אוכל לעמוד מולה, הפוקצ'ה של "רפאל" תהיה הבחירה הראשונה. אתם יודעים מה? אפילו זה לא מדויק: היא תהיה הבחירה היחידה שלי! *נתקלתם במנה טעימה במיוחד בתפריט הבר שלפניכם? מצאתם דרינק או ביס שגרם לכם לומר "וואו!" – מכבד קצוץ ועד קרם ברולה, מסלט איקרה ועד הבלאדי מרי המושלם, מצורת הגשה מיוחדת ועד לחוויה אפקטיבית ושונה – היו גם אתם ל"סנהדרינק"! שתפו אותנו בהמלצות שלכם – והמוצלחות שבהן תזכינה לחשיפה במדור"הכי טוב שיש".