רואי פרסול השתתף בטעימת אורך חגיגית יינות 'פאוסטינו גראן רזרבה' - המותג האייקוני של יקב 'פאוסטינו' שקיים כבר מעל 50 שנה...

פאוסטינו הוא אחד מיצרני היין החשובים באזור ריוחה שבספרד, ואחד המוערכים בעולם כולו. ההיסטוריה של היקב החלה כבר בשנת 1861, כאשר אבי המשפחה, Eleuterio Martinez Arzok, רכש אחוזה בריוחה ובה גפנים עתיקות. בשנת 1930 פנתה המשפחה לדרך חדשה שעיקרה התמקדות בייצור יינות איכותיים, כשבמקביל המשיכו ברכישת קרקעות ונטיעת הכרמים בטרואר האידיאלי של ריוחה, בגבהים של 600-700 מטר.

דור ההמשך מקפיד לשמר את המסורת המשפחתית ולייצר את היינות המפורסמים של היקב... (צילומים: יח"צ)

בשנת 1960 החלו לשווק את יינות פאוסטינו אשר אנו מכירים כיום. בבעלות המשפחה כ-6,500 דונם כרמים בריוחה וכן מספר אחוזות באזורים אחרים בספרד. מיום הווסדה ועד היום נשארה פאוסטינו חברה משפחתית, כאשר דור ההמשך מקפיד לשמר את המסורת וממשיך לייצר את היינות היקב ולטפח את הכרמים. בשבוע שעבר הגיע אנחל הרננדז, מנהל הייצוא האזורי של יקב פאוסטינו, לביקור בארץ כאורחם של היבואנים 'האחים שקד', וערך טעימת אורך חגיגית של 9 יינות 'פאוסטינו גראן רזרבה' - המותג האייקוני של פאוסטינו שקיים כבר מעל 50 שנה. הנה מה שטעמנו שם:

2004 Faustino I Gran Reserva

86% טמפרניו, 9% גרסיאנו, ו-5% מאזואלו. היין התיישן כ-26 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ולאחר מכן התיישן כשלוש שנים לפחות בבקבוק. בשנת 2004 היה בציר מעולה: חורף גשום ומושלג, וטמפרטורות נמוכות מהממוצע בעונה שהמשיכו גם לחודשי מאי ויוני - דבר שעיכב את הצמיחה בכרמים, ובאוגוסט פקדו את האזור סופות רעמים. כל אלה הביאו להבשלה איטית ולתוצאה נפלאה - יינות נדירים בעלי פוטנציאל יישון נהדר. צבע היין אדום כהה עם ריחות של פירות טריים ודובדבנים וחמיצות גבוהה. מחיר: 159 ₪. להשיג ברשת 'דרך היין'. שאר יינות שהיו בטעימה אינם נמכרים בארץ.

2001 Faustino I Gran Reserva

85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו-5% מאזואלו. היין התיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ולאחר הביקבוק התיישן במשך שלוש שנים נוספות. מדובר בשנה עם חורף גשום וקיץ ארוך, חם ויבש שהביאו ליבולים נמוכים מהממוצע (20% פחות), אך למרות זאת איכותם היתה מפתיעה. הבציר התחיל מאוחר יחסית - בשלישי השני של חודש ספטמבר – שאף במהלכו נרשמו גשמים. ליין ריחות של שזיפים ופירות שחורים המלווים בניחוח של כמהין. ליין גוף בינוני וחמיצות טובה מאוד.

1995 Faustino I Gran Reserva

יין עוצמתי המיוצר מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, 5% מאזואלו. היין התיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ולאחר הביקבוק התיישן במשך שלוש שנים נוספות. שנה יבשה עם בציר מצוין בה נרשם שיא ביבול - הגבוה מאז שנת 1985. הסתיו והחורף היו קלים יחסית, הטמפרטורות היו מעל הממוצע, וכמות המשקעים התפזרה לאורך השנה - מה שהבטיח הבשלה אחידה. צבע היין כהה, אפשר לראות שהיין מתחיל להתבגר. תבלינים טובים בסיומת.

1994 Faustino I Gran Reserva

הולכים שנה אחורה, ואיזה יין שונה. היין שהופק מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, 5% מאזואלו התיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ובהמשך שלוש שנים נוספות בבקבוק. חורף יוצא-דופן, טמפרטורות מעל הממוצע, מעט גשמים, גל קור בחודש אפריל שהאט את ההבשלה. לראשונה מזה 20 שנה החל הבציר ב-1 בספטמבר והענבים הגיעו ליקבים במצב מושלם. רבים משווים בין שנה זה לבין בציר 1964. פה מלא. חמיצות טובה. ריחות של פירות יבשים. טאנינים חזקים. יין מפותח בעל סיומת ארוכה ומתובלת.

1992 Faustino I Gran Reserva

איזה הפתעה משמחת. היין שיוצר מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו-5% מאזואלו התיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי, ולאחר מכן התיישן בבקבוק במשך שלוש שנים. בציר טוב, סתיו גשום, חורף יבש, מזג-אוויר מצוין מבחינת כמות המשקעים והטמפרטורה וכפועל יוצא - הבשלה טובה. היין פתוח, כהה מאוד וטעים מאוד ובעל פוטנציאל יישון נהדר. במילים פשוטות: יין פצצה.

1990 Faustino I Gran Reserva

היין יוצר מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו-5% מאזואלו והתיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי. לאחר מכן התיישן היין בבקבוק במשך שלוש שנים נוספות. בציר מאתגר. חורף חם יחסית, אפילו בחודשי ינואר ופברואר טמפרטורה גבוהה מהממוצע לעונה. אפריל היה קר ורטוב. מאי חם, קיץ חם ויבש - כל זאת הביא לאובדן של למעלה מ-30% מהיבול. היין המיוחד הזה עדיין חי ועדיין בועט.

1986 Faustino I Gran Reserva

היין שיוצר מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו5% מאזואלו התיישן כ-25 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי ולאחר הביקבוק התיישן במשך שלוש שנים נוספות טרם שוחרר אל המדפים. למרות מזג-האוויר המאתגר, יינות ריוחה שמרו על איכות גבוהה בניגוד לאזורי היין האחרים של המדינה, בעוד רוב היצרנים בקבקו מאותו הבציר מעט מאוד יינות תחת 'גרנד רזרבה' (רק 3% מכלל היצור של האזור). כאן כבר מרגישים את הגיל. הצבע חום, והמבנה נהדר.

1970 Faustino I Gran Reserva

היין הופק מ-85% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו-5% מאזואלו והתיישן כ-30 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי. לאחר הביקבוק התיישן היין שלוש שנים נוספות. אחד הבצירים הטובים בריוחה במאה ה-20. סגנון בשל ואקספרסיבי יותר, אך עדיין נחשב לבציר קלאסי ובעל פוטנציאל יישון נהדר. שנת בציר שנחשבת לאבן דרך בהיסטורית היין של ריוחה בשל שינוי בסגנון היינני של האזור. במשך 16 שנים הפסיקו ביקב לייצר את המותג, משום לדעתם לא היו בצירים טובים וראויים עבור היין הזה. היין הזה עבר מזמן את השיא שלו. הפרי יבש ובשל, החמיצות ירדה פלאים והנסיגה מורגשת.

1964 Faustino I Gran Reserva

היין שיוצר מ-80% טמפרניו, 10% גרסיאנו, ו-10% מאזואלו התיישן כ-30 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי. לאחר הביקבוק התיישן היין שלוש שנים נוספות טרם שוחרר אל המדפים. מעולה. אחד הבצירים המבוקשים והטובים בהיסטוריה של האזור. שנות השישים באזור זה סימנו את כניסת המיכון לעבודה בכרמים, שהחליף את השימוש בבהמות. אז הטמפרניו לא שלט בממסך כמו ביינות של ימינו. יינות מאוזנים, מפתיעים ובעלי פוטנציאל מצוין. אגב, היין משנת 1964 מרגיש טרי יותר מאחיו מבציר שנת 1970. הסיבה: איכות הוינטג'. זהו יין מלוכלך עם תסיסה ספונטנית. החביות האמריקאיות נותנות את הקסם ליין הזה.