חברי מועצת סנהדרינק בוחרים את היין שאתו היו רוצים להתחיל את השנה החדשה, והפעם: טל חוטינר עם סוביניון בלאן מסדרת אדמה של יקב תבור...
יין אחד שהייתי לוקח בשמחה לשולחן החג סוביניון בלאן אדמה של יקב תבור. עד לפני כמה שנים כמעט ולא שתו יינות לבנים בארץ. אני קצת מגזים, אבל ללא ספק שתו פחות מאשר היום. יינות לבנים ישראליים התמצו בדרך כלל באמרלד ריזלינג חצי יבש עד מתוק, שרדונה כזה או אחר, וקצת מאוד סוביניון בלאן שהיה בתקופה ההיא חד וחמצמץ מאוד, כאילו כדי להיות ההפך מהאמרלד ריזלינג. באותם ימים של טרום עידן הרוסאן הניחוחות הטרופיים לא היו כל-כך מוכרים ביינות לבנים ישראליים... (צילום: יח"צ) אחד מהיינות שעשה כאן מהפכה והפך בעצם לבנצ'מארק של סוביניון בלאן ישראלי ושונה הוא הסוביניון בלאן מסדרת אדמה של יקב תבור. קצת אחרי שהיקב עבר שינוי מיתוגי וטכנולוגי בערך בשנת 2004/5, יצאה אל השוק סדרת אדמה שהתבססה על סוגי הקרקע עליהם גדלו הכרמים. הסוביניון בלאן (גיר) מסדרת אדמה הפתיע מאוד את כל מי שטעם אותו, בעיקר בשל הניחוחות הטרופיים שלא היו מוכרים עד אז בלבנים ישראליים של טרום עידן הרוסאן. הכרם שגדל על אדמת גיר באזור כפר תבור הוא כרם בן למעלה מ-30 שנה שכבר היה בדרך להיעקר על-ידי הכורם שלא כל-כך אהב את תנובת הפרי הנמוכה שהכרם הזקן הצליח להניב. למזלנו אנשי היקב עצרו אותו בזמן. כיום עובר הכרם טיפול מוקפד וזוכה להשקיה מאוד מאופקת כדי לקבל את אותו ייבול נמוך שנותן פרי מרוכז ומלא אופי. הכרם נבצר ביולי ברמת בשלות גבוהה ומועבר כמה מאות מטרים ספורים הישר אל היקב לסחיטה עדינה ותסיסה ארוכה ללא מגע עץ, כדי לשמור על פרי קליל ורענן. האופי, שמאז אפשר למצוא בהרבה יינות סוביניון בלאן ישראליים, הוא אותו אופי טרופי אבל קליל ולא מכביד. המון פרי באף - קיווי, גויאבה ופסיפלורה - עם טיפונת עשביות נעימה. בפה מקבלים יין מרענן עם תסיסה קלילה מאוד על הלשון וסיומת פרי ירקרק. בקיצור, לקרר טוב-טוב לפני הארוחה ולתת לו לעזור למנות הראשונות לרדת בקלילות, וכך גם למפלס העצבים הידוע השמור כל-כך לארוחות חג משפחתיות...