כולם משדכים גבינות ליין - אבל מה עושה מי שרוצה קצת ויסקי ליד הגורגונזולה? טל חוטינר מסביר איך מתאימים ויסקי לגבינה
חג שבועות נקרא גם חג הקציר, ככה לימדו אותי בבית הספר היסודי, ולכן מצווה עלינו ה"מסורתיים" לשתות דברים שנולדו בקציר חיטים או יותר נכון שעורים או שעורות. את היין תשאירו לדודה (צילום: שאטרסטוק) מאחר שכולם קונים, מוכרים, אוכלים ומדברים על גבינות בחג השבועות אתרום כאן את ההתאמה האולטימטיבית מבחינתי של גבינות לשבועות עם מוצרים שמקורם בקציר, כלומר סינגל מאלט וויסקי לסוגיו. גבינות כחולות כמו לאנארק בלו הסקוטית, גורגונזולה, רוקפור או דייניש בלו מתאימות לוויסקיים מהאיים. הטעמים החזקים והעמוקים של הגבינות עם העובש ואחוז השומן הגבוה מתאזנים וכאילו נולדו יחד עם האופי הימי והעשן האדמתי של הוויסקים הללו. לגבולין 16 עם העשן המאוזן , היוד שבריח והסיומת המתקתקה מתאים לגורגונזולה דולצ'ה ממש כאילו נולד באותה השכונה באיטליה. קאול אילה 12 או לפרוייג 10 ואפילו לדאייג 10 השטוחים והיבשים יותר ילכו טוב יותר עם רוקפור או דייניש בלו. מומלץ לקרר טיפונת את הוויסקי לפני הטעימה ולחמם טיפונת את הגבינה לטמפרטורת החדר ואז ההנאה אפילו מושלמת יותר. גבינות קשות כמו קומטה, גאודה מיושנת וכדומה הולכות נהדר עם וויסקים מתקתקים יותר. החריפות והדומיננטיות של גבינות אלו מתאזנת עם המתיקות הקוניאקית כמעט של וויסקים שמקבלים מגע של חביות אירופאיות, ממש כמו לשלב פירות טריים או יבשים עם גבינות קשות. אנחנו ניסינו אייל אוף אראן 10 שנים עם הקומטה וחביות השרי הנהדרות נתנו פייט נהדר לגבינה אבל גם וויסקים אחרים כמו מקאלן 12 או קראגנמור 12 שנה ואפילו רויאל לוכנאגאר העדין יותר, מתאימים בול לארוחת חג שכזאת. אז בקיצור את היינות תשאירו לדודה או לחגים אחרים ותשקיעו כמה גרושים במשקה הקציר האמיתי.