יאיר גת חושב שירדן קצרין 2011 הוא יין שופע אופטימיות ונורמליות, וכנראה זה מה שצריך כדי לעשות כאן יין לעשורים הבאים...

ירדן קצרין 2011 - אווירה.jpg
ירדן קצרין 2011 - אווירה.jpg
שבעים שפים, עשרה דוכנים, המון פרצופים מחייכים וטונות של סטטוסים נשפכים, תמונות מושקעות ופוסטים מהללים. איך שלא תמדדו את פסטיבל 'ירדן וינטג' 2015', מדובר בניצחון לא רק ארגוני או קולינרי - אלא גם תודעתי... אלה אינם ימיו היפים ביותר של ענף היין הישראלי, לפחות מבחינת העניין הציבורי שהוא מעורר, ובמיוחד על הרקע הזה מדהים לראות יקב שלא מתבייש, לפחות לכמה ימים, ללחוץ על הדוושה עד הסוף, להרים את הווליום ולהכריז בקול רם ובלי לפחד כלל, שלמרות שהעתיד של הענף בארץ נראה לא משהו, הוא יכלול לפחות כמה דברים טעימים לאכול ולשתות. בתוך כל השמחה, האופטימיות והנורמליות שהפכו את הפסטיבל ל'מצעד הגאווה' של הקולינריה והיין בישראל, נראה שההשקה של 'קצרין 2011', לא זכתה לתשומת הלב שהגיעה לה. קצרין, יין הדגל המיתולוגי של יקב רמת-הגולן, נעשה רק בשנות בציר איכותיות במיוחד. שנת 2011 היתה שנה כזו. קרה מאוד וגשומה מאוד. היין שנעשה מתשעים ושניים אחוז קברנה סוביניון ושמונה אחוזי מרלו ונוצר בכמות מצומצמת של חמישים ושלוש חביות, הוא לא יין שאני יכול להבין עד הסוף באירוע השקה. זה יין שצריך לחיות אתו כמה ימים, לתת לו זמן, להבין מה הוא אוהב ולאן הוא רוצה ללכת. יין לאספנים, שאפשר יהיה ליהנות ממנו גם בעוד עשור, וכשאני אומר ליהנות אני לא מתכוון להתרשמות עמוקה מזה שהוא עוד בחיים, אלא להנאה, כיף, תענוג, או איך שאתם מעדיפים לקרוא לתחושה הזו. מה שהצלחתי להבין ואפילו לכתוב לעצמי, זה שליין יש צבע סגול עמוק שאי-אפשר להתעלם ממנו וריחות חדים ומרוכזים של פירות טריים, תבלינים, עשבי תיבול, קפה ואדמה והוא ממלא את החך עם מרקם נעים וטעמים מאוזנים. החמיצות נהדרת והחבית נמצאת שם כל הזמן, אבל לא לוחצת, המבנה רך והסיומת ארוכה. זה יין מפואר, לא פחות. בשונה מיינות אחרים של יקב רמת-הגולן מאותו בציר, השפעות השנה הקרה מורגשות בו היטב, ונראה שהוא רזה ואלגנטי מהרגיל. קצרין 2011 הוא לא רק יין מפואר, כמו פסטיבל ירדן וינטג' - גם הוא שופע אופטימיות ונורמליות. כנראה שזה מה שצריך כדי לעשות כאן יין לעשורים הבאים...   ירדן קצרין 2011. מחיר מומלץ: 450 שקל