שניים מהיקבים המשפחתיים הוותיקים בארץ, ששורשיהם במאה ה-19, מוציאים יינות חדשים. טל חוטינר עושה סדר בהיסטוריה וטועם
יש שני יקבים שאני באופן סדיר מבלבל ביניהם כאשר אני מקבל יין לטעימה או מייל בקשר אליהם. האחד הוא טפרברג והשני הוא 1848 מבית גלינה שור. שני היקבים הינם מהיקבים הוותיקים בארץ והחלו את דרכם במאה ה-19 כיקבים ליינות קידוש כשרים למהדרין. יקב טפרברג הוקם בשנת 1870 על ידי זאב זיידה טפרברג בעיר העתיקה בירושלים והיה היקב המשפחתי הראשון בארץ בעת החדשה. עם השנים עבר היקב מאב לבן ונשאר משפחתי עד ימינו אלו. בשנת 1905 נפטר זאב ובנו מרדכי לקח את העסק לידיו. העסק שגשג מאחר והצבא האוסטרי, ששהה בארץ במהלך המלחמה, הפך את היקב לספק הרשמי של הצבא. אחרי תהפוכות אלו ואחרות עבר היקב בשנת 1950 לאזור מוצא וכיום מוטי טפרברג, דור חמישי לניהול היקב, אחראי למהפכה איכותית, טכנולוגית ושיווקיית. היקב הגדול היום שוכן ליד קיבוץ צרעה על שטח של 20 דונם. השני הוא 1848, שנוסד, כמה מפתיע, בשנת 1848 במרתף צמוד לכותל המערבי. היינות נמכרו מבית לבית ברובע היהודי עד שהגיעו המאורעות והמשפחה נאלצה לברוח ולנטוש את היקב. היקב הוקם מחדש מעל בריכה לאגירת מים בבית ישראל שבירושלים. עם הזמן ומהמורות הדרך נוהל היקב על ידי שמונה דורות של משפחת שור. היקב, שנותר בבעלות המשפחה, שוכן היום במעלה אדומים ומעסיק אנשי מקצוע ויועצים מומחים. שני היקבים הוותיקים האלה הוציאו עכשיו לשוק שני יינות חדשים. טפרברג רזרב מריטאז' רזרב 2012: בלנד בסגנון אזור בורדו בצרפת המורכב מ55% קברנה סוביניון, 35% מרלו, 5% קברנה פרנק ו5% פטיט ורדו שגדלו ונבצרו בכרמים בהרי שומרון בגובה רב. הענבים נסחטו והותססו , תסיסה חמה יחסית, כל זן בנפרד. לאחר הרכבת הבלנד על ידי הטועמים ויינני היקב יושן היין בחביות עץ אלון צרפתיות למשך שמונה חודשים ואז עוד מנוחה בבקבוק למשך שלושה חודשים נוספים. התוצאה , עוד צעד בדרך של היקב הפרטי הותיק בארץ אל עבר מרכז הבמה, עוד יין טוב ומאוזן במחיר שווה לכל נפש 55 ₪ לצרכן. יין עשיר , רך ומלא טעמים עם ניחוחות של פירות כהים ואדומים וקצת תיבול וקלייה. 13.4% אלכוהול. 1848 קברנה סוביניון 2009 דור 7 יין מושקע המופק ברובו מקברנה סוביניון עם קצת מרלו ופטיט ורדו. הקברנה מגיע מאזור התענכים החם והחרסיתי שמתאפיין בהבדלי טמפרטורה גדולים בין יום ולילה. הענבים נבצרו ידנית והותססו במיכלי בנירוסטה בטמפרטורה של 22 מעלות. התסיסה נמשכה כ-13 יום ובסיומה התקבל יין מרוכז ופירותי מאד. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי וקצת אמריקאי לתקופה ארוכה מאד של 18 חודשים אשר במהלכן בוצע הבלנד הסופי. יין מאד מרוכז ובומבסטי , ציפורן, טבק ועשבים עם איזון של פרי שחור ותבלינים מאד מלא , קצת מתוק ועוצמתי מדי, עם הרבה עץ, אך ללא ספק יין מושקע ומעניין. 14.3% אלכוהול 110 ₪ לצרכן.