נווה דרומי, הפובליציסטית ויושבת ראש הפורום למזרח התיכון שהייתה בעברה מדריכת שריון, ביקרה את הפיילוט לשילוב נשים כלוחמות בחיל השריון, זאת בצל החלטת צה"ל להתקדם לשלב הבא בתהליך. בראיון בתכנית של אראל סג"ל ב-103FM היא טענה כי "לא ייתכן שצבא הגנה לישראל, שכרגע יש לו היעדר מוכנות למלחמה, יתעסק בפיילוט של שילוב נשים בצה"ל".

"אני לא מתנגדת לשירות נשים בשריון", הסבירה דרומי, "אני מתנגדת לכל התהליך הזה. ארגוני נשים הביאו לכך ששירות הגברים יקוצר משלוש שנים לשנתיים וארבעה חודשים לצורך השוויון. כעת יש פחות לוחמים ונדרש לאתר בנות לחיל השריון שהוא חיל מתמרן. אותם ארגונים דורשים שוויון מוחלט ומלא, שמסתכם ככל הנראה במסלול ייחודי בשמירה על הגבול במצרים, במה שנקרא טנק מגדרי".

"אם היינו צבא שוודיה או פינלנד לא הייתה לי בעיה עם זה, אך בחודשים האחרונים יש שיח בו אומרים לציבור כי צבא הגנה לישראל הוא צבא שלא יכול להילחם בשתי חזיתות, ושאי אפשר להילחם בעזה כי צפויה לנו מערכה גדולה צפויה בצפון", הוסיפה הפובליציסטית. "לא ייתכן שצבא הגנה לישראל, שכרגע יש לו היעדר מוכנות למלחמה, יתעסק בפיילוט של שילוב נשים בצה"ל בעקבות שאילתות של ארגוני נשים. זה לא התפקיד שלו".

את סבורה יש דברים דחופים יותר מלשלב נשים בטנק?
"אותה מערכת שלא מוכנה למלחמה לוקחת נשים ועושה להן התאמות מיוחדות כדי שיוכלו להיות בטנק. אני חושבת שלהרים פגז במשקל עשרות קילוגרמים במצב לוחמה ולא במצב של תרגול, עדיף היה לקרוא לאחד החיילים הגברים שיעזור להרים אותו".

זה לא עלה בפיילוט?
זה פורסם, חלק מהנושאים היו על ההיבט הפיזי. השאלה בעיני היא האם צה"ל בסופו של דבר הוא גורם מחנך וגם לשוויון מגדרי או שתפקידו לנצח מלחמות". 

למה זה זה צריך להיות על חשבון זה? אז בואו נבטל את מש"קיות החוויה. לא הכל מועיל רק ללחימה.
אראל: אני שואל אם להקריב את היכולת הצבאית שלנו עבור השוויון.
"שלא נדבר על האתגרים האינטימיים שמזמן לך המרחב הצפוף בטנק".