נתחיל מכך שזה ממש לא מיתוס, ארוחות בוקר עשירות בסוכר עשויות להוביל לעליות חדות ברמות הסוכר בדם, ואחריהן ירידות שמגבירות את החשק לאכילה חוזרת, במיוחד למתוקים ופחמימות פשוטות במהלך היום.
לעומת זאת, ארוחת בוקר עשירה בחלבון, לעומת ארוחה מתוקה, יכולה להפחית את רמות הגרלין (הורמון הרעב) ולשמור על תחושת שובע לאורך זמן, מה שפחית חשק למתוקים.
בנוסף, צריכת תחליפי סוכר כמו סוכרלוז מובילה לרמות נמוכות יותר של גרלין (הורמון הרעב), מה שמפחית את הצורך בנשנושים מתוקים מאוחר יותר. למרות שתחליפי סוכר אולי מעוררים חלק ממסלולי התגמול במוח, הם פחות חזקים מסוכר ולכן לא מובילים בהכרח לחשק מוגבר למתוק באותה מידה.
בנוסף, ארוחת בוקר עשירה בחלבון – יוגורט טבעי עם אגוזים ומעט ממתיק, במקום עוגיות או דגנים ממותקים. זה עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות ולא נכנסים למעגל של חשק למתוק לאורך.