"רק שתי כפות טחינה על הסלט", חטיף חלבה ועוד, כל אלה גדושים בקלוריות מבלי שבכלל ידענו. אז איך נדע מה הטחינה הכי בריאה לנו מתוך מגוון הסוגים שנמכרים, ואיזו מהן היא עם הכי פחות קלוריות? מאיה רוזמן שיתפה אותנו בתכניתה ב-103 FM.
היא הסבירה: "כף או שתי כפות טחינה לסלט - מבחינה בריאותית אין יותר טוב מזה, אבל כף גדושה של טחינה שוות ערך ל-200 קלוריות ואם זאת כף גדושה - אז הרבה יותר. אם רוצים להוסיף לסלט שלנו מנת שומן - אז תוסיפו כפית שטוחה בלבד של טחינה. לא תמיד זה מספק מבחינת הטעם אבל לספיגת ויטמינים, כפית אכן תספיק".
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
איזו טחינה הכי בריאה?
"בכל הטחינות יש הרבה סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ ואפילו מקור לסרוטונין שהוא החומר שנוצר במוח ומשפר לנו מצב רוח ואפילו מפחית צורך במתוק. אבל שימו לב שמה שבריא לנו זו טחינה 100% משומשום מלא. לא שומשום 'טהור', או 'משובח' - אלה לא נחשבים לשומשום מלא. בטחינה כזו יש פי שישה סידן, פי חמישה ברזל והרבה יותר סיבית תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש יותר סידן מביוגורט ויותר ברזל מבעוף", אמרה רוזמן.
על חלבה - אחד הממתקים הכי בריאים שיש:
אמרה ד"ר רוזמן: "יש חלבות עם 50% סוכר ויש כאלה בלי סוכר בכלל, שהן אלה שעדיפות לנו מבחינה בריאותית. כדאי לקרוא את המרכיבים ולוודא שיש בהם מניטול, קסיליטול ועוד כל מיני ממתיקים טבעיים שאין איתם בעיה בריאותית בכלל. בחטיפים הקטנים יש מעט קלוריות וניתן לשלב עד שניים בתפריט".