חשבתם שטחינה תעשה לכם רק טוב? מאיה רוזמן מנפצת מיתוס

מי לא אוהב טחינה? כרוטב לסלט ואפילו ליד הארוחה. אבל אם הייתם יודעים כמה קלוריות היא מכילה, עדיין הייתם צורכים אותה? ד"א מאיה רוזמן הסבירה שהכל עניין של מינונים. כדאי לכם לקרוא את זה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טחינה
טחינה | צילום: אינג אימג'
2
גלריה
איזו טחינה הכי בריאה?
איזו טחינה הכי בריאה? | צילום: ויקימדיה

"בכל הטחינות יש הרבה סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ ואפילו מקור לסרוטונין שהוא החומר שנוצר במוח ומשפר לנו מצב רוח ואפילו מפחית צורך במתוק. אבל שימו לב שמה שבריא לנו זו טחינה 100% משומשום מלא. לא שומשום 'טהור', או 'משובח' - אלה לא נחשבים לשומשום מלא. בטחינה כזו יש פי שישה סידן, פי חמישה ברזל והרבה יותר סיבית תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש יותר סידן מביוגורט ויותר ברזל מבעוף", אמרה רוזמן.

אמרה ד"ר רוזמן: "יש חלבות עם 50% סוכר ויש כאלה בלי סוכר בכלל, שהן אלה שעדיפות לנו מבחינה בריאותית. כדאי לקרוא את המרכיבים ולוודא שיש בהם מניטול, קסיליטול ועוד כל מיני ממתיקים טבעיים שאין איתם בעיה בריאותית בכלל. בחטיפים הקטנים יש מעט קלוריות וניתן לשלב עד שניים בתפריט".

תגיות:
קלוריות
/
מאיה רוזמן
/
טחינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף
    ad