בגדול, יאיר גת לא ממש משתגע על גוורצים, אבל הגוורצטרמינר החדש של כרמל דווקא הצליח להפתיע אותו...
שמות של ענבים הם לפעמים עניין די מסובך. בעיקר בשביל מי שלא הוגה בהם יומם ולילה, אבל הגוורצטרמינר הזה ממש הגזים. מספר הווריאציות היצירתיות בהן שמעתי את שמו המלא - זהה, פחות או יותר, למספר הפעמים בהן הציעו לי אותו. ואני לא סופר את שפע הגרסאות לשם המקוצר שלו, או את האנשים שפוטרים את עצמם מאחריות וממלמלים איזה קשקוש ארוך שמתחיל בגימל, נגמר בריש ומשתדל להישמע כמו מפציץ גרמני ממלחמת העולם השנייה. לא משנה איך תבטאו אותו, מקור השם הוא בשתי מילים בגרמנית: גווירץ, שזה משהו שקשור לתבלינים ו-טרמינה, שהוא כפר בצפון-איטליה. קראו לו גוורצטרמינר כי 'יין מתובל מהכפר טרמינה' היה ארוך מדי. למרות השם המורכב, רוב הסיכויים שאם תפגשו גוורצטרמינר בישראל, הוא יהיה פשוט וחביב. יין חצי יבש עם ריחות מתחנפים של מי ורדים וליצ'י וטעמים מתקתקים. משקה שאפשר למזוג בתור אפריטיף, או לשתות עם אוכל אסיאתי חרפרף, במקרה שנגמר הריזלינג. או במילים אחרות: הוא יהיה טעים. לפחות לדעתם של אלה שאוהבים מתוק. לקראת שבועות, חגם של היינות הלבנים בישראל, השיקו יקבי כרמל את גוורצטרמינר 2014 מסדרת Carmel Vineyards, סדרה שמיועדת בעיקר לחנויות יין ומסעדות, וכוללת כמה וכמה יינות שמציעים תמורה מעולה לכל שקל. הלבן החצי יבש הזה לא שונה מהם. הצבע שלו זהוב עם נגיעות ירקרקות והריחות שלו אופייניים: ורדים, פירות טרופיים ופירות לבנים בשלים. אם אתם מוצאים את עצמכם מפהקים עכשיו מול המסך, אני יכול להבין את זה. גם אני פיהקתי מול הכוס. הייתי מוכן לעשות וי על הטעימה ולתייג אותו כעוד חנפן, אבל בפה התברר שמדובר במשהו אחר לגמרי. החמיצות המעולה, המבנה המדויק והטעמים המאוזנים של היין הזה, הופכים את אחוז הסוכר שבו לנתון טכני בלבד. המתיקות אמנם נמצאת שם, אבל יתר המרכיבים מרסנים אותה ולא נותנים לה להשתלט על ההצגה. נכון, רוב הסיכויים שזה לא היין שיפיל אתכם מהכיסא, אבל אם אתם מחפשים לבן מרענן שכולם יאהבו ושיוכל לסחוב בקלות גם מנות מתובלות או עתירות שומן, המחיר שתשימו עליו, יהיה השקעה בטוחה. גוורצטרמינר מרום הגליל 2014. מחיר: 65 שקל