יאיר גת חושב שיש איזה עונג צרוף בלראות את הבעת פניו של צרפתי שמקבל במתנה בקבוק פטי ורדו ישראלי...
באביב 2014 נסעתי לכמה ימים לקוניאק כדי לבלות קצת עם רמי מרטן. מעבר לסיור מתבקש במזקקה וסיור קצת פחות מתבקש בטירה מחוץ לעיירה שבה טעמנו קוניאק בן עשרות שנים, אין הרבה מה לעשות בקוניאק באביב. אבל אלכסנדר קווינטין, שגריר המותג שאחראי על השוק הישראלי, באמת השתדל שיהיה טעים ומעניין. ההפתעה על פניו של הצרפתי כשקיבל את הבקבוק, היתה בדיוק האפקט לו ציפיתי... (צילומים: יח"צ, נעם בן אהרון) כמה חודשים אחרי שחזרתי לארץ הגיע אלכסנדר לישראל, וכשהזמינו אותי לאכול אתו ארוחת ערב, חשבתי שיהיה נחמד לתת לו יין ישראלי במתנה. איזה יין ישראלי אפשר לתת במתנה לצרפתי שנולד בבורדו, עבד כמה שנים בברים של לונדון וחי בקוניאק? אחרי התלבטות לא קצרה מול המקרר, בחרתי בבקבוק פטי ורדו 2007 של יתיר. עם כל הכבוד ליינות הישראליים בסגנון בורדו, חשבתי שהוא ישמח לקבל משהו קצת אחר. הבקבוק לא נפתח באותו ערב, אבל ההפתעה על פניו של הצרפתי למראה פטי ורדו ישראלי זני, ועוד כזה שנעשה על גבול המדבר, היתה בדיוק האפקט שלו ציפיתי. פטי ורדו הוא אחד הזנים המותרים לשימוש בבורדו, אבל שם הוא משמש, בדרך-כלל, כתוספת צבע בבלנדים, וגם זה רק בשנים בהן הוא מצליח להבשיל. לא סתם הוא קיבל שם שמשמעותו בעברית: הירוק הקטן. בישראל הלוהטת, הוא מבשיל יפה ואפשר, כך מתברר, לעשות ממנו יינות זניים לא רעים בכלל. האם אלכסנדר אהב את היין? תישארו מחוברים ואני מבטיח לעדכן ברגע שאפגוש אותו שוב. מוני, נחל, פטי ורדו 2013 יקב מוני יצא בסדרת יינות בשם 'נחל', שמתאפיינת בנגישות לחך וגם לכיס. הפטי ורדו מהסדרה שהתיישן שישה חודשים בחביות, הוא יין כהה מאוד, עם ריחות עשירים של פירות, נוכחות משמעותית של חבית קלויה, מרקם נעים, וסיומת רכה. המחיר: כ-55 שקל שורק, פטי ורדו 2012 היין שנעשה מענבי כרם מטע שבהרי ירושלים והתיישן כשנה בחביות, הוא פירותי ומתובל מאוד. המרקם שלו עשיר, טעמי הפרי הבשלים מורכבים ומאוזנים בחמיצות טובה, המבנה מוצק והסיומת ארוכה. המחיר: כ-70 שקל רמת נגב, פטי ורדו 2012 יקב רמת נגב, 'קדש ברנע' לשעבר, מגדל את הפטי ורדו בכרם חלוצה, לא רחוק מגבול מצרים. ליין שהתיישן שנה וחצי בחביות, יש ריחות של וניל, פירות אדומים בשלים ופירות סגולים, מבנה קשוח, חמיצות מודגשת וסיומת ארוכה ומתובלת. המחיר: כ-130 שקל מטר, פטי ורדו 2012 הפטי ורדו של יקב מטר, האח הצעיר והכשר של יקב פלטר מרמת-הגולן, נעשה מענבי פטי ורדו שגדלו בהרי ירושלים בתוספת מעט מרלו, והתיישן ארבעה-עשר חודשים בחביות, שהשפעתן ניכרת היטב. זהו יין מאוזן ומהנה, בעל סיומת מתקתקה וקלויה. המחיר: כ-150 שקל יתיר, פטי ורדו 2011 אחיו הצעיר של היין שנתתי לאלכסנדר, שהתיישן שנה בחביות הוא יין מאופק מאוד, עם ריחות טובים של עשן, שוקולד בליווי העשבוניות ה'יתירית' הטיפוסית. המבנה מוצק, הטעמים מרוכזים מאוד והסיומת מחוספסת ומרירה מעט. המחיר: כ-140 שקל טפרברג Legacy פטי ורדו 2012 ליין שנעשה מענבי עמק איילון והתיישן שנה וחצי בחביות, יש ריחות טובים של פרי שחור ותבלינים מתוקים. המרקם שלו עשיר מאוד והסיומת חמוצה, מתוקה, ארוכה ומורכבת. המחיר: כ-170 שקל