יאיר גת בוחר זן אחד בחודש, וכמו תמיד – ברור שיש לו מה להגיד. והפעם: מרלו…
לשאלה איך הכל התחיל, יש לי תשובה מוכנה מראש. חברים שעבדו בשבועון בידור וטלוויזיה שהצטרף די מזמן לדוכן העיתונים הגדול שבשמים, שאלו אותי אם אני רוצה לכתוב מדור שבועי - 120 מילה על יין ואלכוהול, והסכמתי. אבל זה לא הסיפור האמיתי. הכל בעצם התחיל כמה שנים קודם לכן, בדירה של אודי וז'אן ברחוב ארלוזורוב... את היינות חילקנו אז לשתי משפחות: יינות לבנים שעושים כאב ראש ואדומים שעושים צרבת... (צילומים: יח"צ) היינו נפגשים שם פעם פעמיים בשבוע, שותים בירה, מעשנים, מתאבלים על נירוונה שאחרי Nevermind נהייתה מסחרית מדי לטעמנו, ומתכננים לכבוש את העולם. את היין חילקנו אז לשתי משפחות: לבנים שעושים כאב ראש ואדומים שעושים צרבת, עד שבאחד הערבים פגשתי, באדיבות אחד החברים, את האדונים הנכבדים קברנה סוביניון ומרלו. עד אותו רגע אפילו לא ידענו שלכל ענב יש שם, אבל זה לא מנע מאתנו להעדיף באופן אוטומטי אות הקשיחות והעוצמה של הקברנה, על פני הרכות והעסיסיות של המרלו. את ההעדפה הזו סחבתי אתי עוד כמה שנים. אחר כך למדתי כי השילוב בין שני הזנים האלה עולה על סכום חלקיו, וגיליתי שכזן יחיד המרלו הרבה יותר מעניין אותי. בשונה מקברנה סוביניון ישראלי למשל, שיהיה קברנה סוביניון ישראלי כמעט בכל אזור וכמעט בכל זמן, המרלו מושפע יותר מאזור הגידול והאקלים. לכן גם לטעימה של עשרה יינות מרלו אין טעם להגיע עם תשובות מוכנות והעדפות אוטומטיות. יקב ירושלים, פרמיום, מרלו 2012 יקב ירושלים גייס לאחרונה את היינן סם סורוקה שהוכיח יותר מפעם אחת שהוא מסוגל לעשות יינות טובים, גם כשזה נראה כנגד כל הסיכויים. היין הזה שנעשה בתוספת פטי ורדו ולא התיישן בחביות, הוא דוגמא מעולה ליכולות של סם. יין מהנה ועשיר עם ריחות פרי עסיסיים, מרקם נעים וחמיצות טובה. המחיר: כ-50 ₪
ברקן, Special Reserve, מרלו 2012
הוא נעשה מענבי הגליל העליון והרי ירושלים, יש לו ריחות של פרי אדום טרי ופרחים, פירות לבנים, עשבי תיבול, עלים יבשים ועץ קלוי. המבנה שלו מוצק וקליל, החמיצות טובה והסיומת ארוכה ומתובלת. לטעמי הוא בין הטובים בסדרה.
המחיר: כ-70 ₪
סגל, רכסים דובב, מרלו 2011 חמש שנים לאחר הבציר, היין שהתיישן שנה וחצי בחביות, מתחיל לגלות סימני עייפות. יש לו ריחות בוגרים של פירות יבשים, פירות שחורים בשלים ואדמה. בפה הוא רענן יותר. החמיצות רכה, המבנה מוצק וטעמי הפרי הבשל מובילים לסיומת חמצמצה, מתוקה ועשירה. המחיר: כ-75 ₪
רקנאטי, מרלו, רזרב, כרם מנרה 2013
באף, ריחות פירות אדומים ושחורים טריים ועסיסיים משולבים היטב בעץ קלוי, המגע עם החך אלגנטי ונעים, החמיצות טובה מאוד, הטעמים מאוזנים והרמוניים והסיומת ארוכה ומתובלת בטעמי הל וקינמון. טעים ומהנה כבר עכשיו, אבל נראה לי שכדאי מאוד לחכות אתו עוד כמה שנים בבקבוק.
המחיר: כ-100 ₪
עמק האלה, מרלו 2012 היין נמצא תחת השפעה של ברט, או בשמו המלא: ברטונומייזיס. השפעה שניכרת בריחות פרווה רטובה ופרחים סגולים שמשתלבים בריחות פרי אדום בשל ועשבי תיבול. המגע עם החך נעים, אבל נוכחות הברט מאפילה על החמיצות ועל טעמי הפרי. הסיומת חסרת אנרגיה ומתכתית מעט. המחיר: כ-100 ₪
רמי בר מאור, ירח אדום 2013
כמו שזה נראה כרגע, 2013 לא ייזכר כאחד הבצירים הגדולים של היין הזה. האף נשלט על-ידי ריחות ביסקוויטים בשוקולד ותבלינים מתוקים, שלא מצליחים להתחבר לחמיצות ולמרקם הקליל שלו. למרות כל זה, אם אתם מחפשים מרלו עם אופי, רמי בר מאור הוא הכתובת שלכם.
המחיר: כ-120 ₪
אהרונוף, רזרב מרלו 2012 אלירן אהרונוף מייצר יין בעצמו משנת 2005 תוך כדי עבודה בלא מעט יקבי איכות כשרים באזור הרי יהודה. למרלו שהוא מייצר מענבים שגדלו בכרמי צובה ועמק האלה יש ריחות בשלים, מחומצנים מעט, משולבים במנטה ועץ קלוי. המרקם שלו נעים, החמיצות טובה והסיומת מרעננת ומתובלת. המחיר: כ-120 ₪
יקב רמת הגולן, ירדן, מרלו 2012
יין מרשים ומהנה עם ריחות מאופקים של פירות אדומים, וניל, קינמון ונגיעה של עשבי תיבול רעננים. המרקם שלו מוצק, מחוספס מעט, החמיצות רכה, הטעמים בשלים נוטים למתיקות והסיומת מתובלת ולא מאוד ארוכה. בכל מה שקשור לאיכות ויכולת התיישנות, היין הזה הוא השקעה בטוחה.
המחיר: כ-120 ₪
טפרברג, אסנס, מרלו 2012 אחד מיינות המרלו הישראליים המרשימים ביותר שאפשר למצוא על המדף הישראלי. הוא נעשה מענבי שני כרמים – אחד בעמק האלה ועוד אחד בהרי אפרים - והתיישן שנה וחצי בחביות. יש לו ריחות מאופקים של פרי אדום טרי, פרחים ומעט עץ קלוי, מבנה עשיר אך מהודק, טעמים הרמוניים וסיומת ארוכה ומרעננת. המחיר: כ-150 ₪
פלם, מרלו רזרב 2013
היין נעשה מענבי הגליל העליון, עם תוספת קלה של פטי ורדו מהרי יהודה והתיישן שנה בחביות. יש לו ריחות רכים ומעודנים של עשבי תיבול רעננים, פרחים, פרי אדום מוצק ותבלינים, מרקם מלוטש, מבנה אלגנטי, חמיצות מדויקת, טעמים הרמוניים וסיומת ארוכה. מרלו אצילי ומרשים עם יכולת התיישנות לא מבוטלת.
המחיר: כ-170 ₪