בצל המחאה: ועדת החוקה לא תאשר את שינוי הוועדה לבחירת שופטים
ועדת חוקה, חוק ומשפט התכנסה על מנת לקדם את השינוי בוועדה למינוי שופטים, אך סיימה את דיוניה מבלי שחבריה הצביעו
ועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת סיימה הערב (ראשון) את הדיונים מבלי שהצביע על השינוי בוועדה למינוי שופטים. כאמור, מטרת הצעת החוק היא לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים לקראת אישור השינוי לקריאה שנייה ושלישית. זאת, למרות קריאתו של שר הביטחון גלנט אמש לעצור את החקיקה לצורך הידברות.
חוות דעת של מומחי משפט: הצעת הפשרה של רוטמן צריכה לעבור מחדש בקריאה ראשונה
"תתבייש, שקרן": סערה בדיוני הרפורמה המשפטית בוועדת החוקה
רוטמן טוען כי מעל 100 הסתייגויות לא עוסקות בסעיפים המתוקנים בחוק
יו"ר ועדת החוקה טען כי היו מעל 100 הסתייגויות של סיעת העבודה שלא עוסקות בסעיפים המתוקנים בחוק. לדבריו, הוא עשה זאת לפנים משורת הדין כי היו הרבה יותר הסתייגויות שניתן היה לטעון טענה זו לגביהן. הח"כים גלעד קריב ויוליה מלינובסקי התרעמו על הצעד וטענו כי הוא אינו ראוי.
רוטמן: "האופוזיציה התנהלה בצורה מופקרת, החוק שמתקן את שיטת בחירת השופטים יובא להצבעה בכנסת"
יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן אמר כי "האופוזיציה התנהלה היום בצורה מופקרת שמבזה את העבודה התקינה של ועדת החוקה תוך ניסיון לשבש את הליך ההצבעה על הסתייגויות ועל כך תוגש תלונה לוועדת האתיקה של הכנסת. הם מנסים להטריל ולשבש את ההצבעות בוועדת החוקה היום אבל זה לא יעזור להם. החוק שמתקן את שיטת בחירת השופטים יובא להצבעה בקריאה שניה ושלישית כמתוכנן".
הוועדה דחתה את כל ההסתייגויות
ועדת החוקה דחתה את כלל ההסתייגויות (כ-5,400) שהוגשו לחוק יסוד: השפיטה ולחוק בימ"ש. הוועדה אישרה 2 הסתייגויות המבטלות את הדרישה לגיוון סיעתי בקרב השרים וחברי הכנסת בהרכב הוועדה לבחירת שופטים.
יועמ"שית הכנסת לאופוזיציה: "לא יכולים לשבש את ההצבעות בצורה חמורה"
יועמ"שית הכנסת עו"ד שגית אפיק על טענות חברי האופוזיציה בוועדת החוקה: "יש מתח עדין בין משיכת זמן לבין שיבוש ההצבעות. מיציתם את הזכות להסתייגויות בצורה יפה אבל אתם לא יכולים לשבש את ההצבעות בצורה חמורה"; ליו"ר ח"כ רוטמן אמרה: "כשהבקשות סבירות אבקש גם מהיו"ר עוד טיפת מתינות"