"מדובר בשיטת העבודה של הבעלים": כמה עולה מנה שווארמה? 30 שקלים? 40? נסו 10,000. זה הסכום ששילמה תיירת שהזמינה מנת שווארמה במסעדת "אולד סיטי שווארמה" בעיר העתיקה בירושלים. ליתר דיוק - 10,100 שקלים. הסיפור פורסם לראשונה בתוכנית "הצינור" בערוץ 13. צוות התוכנית פנה לבעל המסעדה שטען כי מדובר בטעות, אבל עד לרגע זה, שלושה שבועות אחרי המקרה, טרם השיב לתיירת את כספה.
ב"חדשות הבוקר" של קשת 12 שוחחועם עובד לשעבר במסעדה שהסביר כי זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה: "מדובר בשיטת העבודה של הבעלים. זאת אחת הסיבות שעזבתי את המקום. הם התחילו לשחק במחירים, זה נוראי. שלוש פעמים הגיעה אלינו משטרה לשם ביחד עם תיירים".
"זה עובד ככה: אין להם תפריט, הם מבקשים מהתיירים 80 נגיד על צלחת שווארמה ומחייבים אותם באירו או בדולר", הסביר. "לפעמים הבן אדם קולט ורואה, ולפעמים הוא נותן לך את הכרטיס וחותם. הוא רואה 80, בדולר לפעמים זה לא מופיע. זה מטורף. אל תיתן לתייר לאכול ואחרי זה להיעלב. יש כאלה שיוצאים למשטרה אם הם יודעים את הכיוון ויש כאלה שפשוט מוותרים, מסכנים", סיפר העובד לשעבר.