הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (ראשון) את מאזן אספקת המזון 2019 - חישוב מאזן אספקת המזון מספק מידע לקובעי המדיניות על כמות האספקה של המזון בישראל ועל מידת התלות של המדינה ביבוא, לפי הרכב המזון.
מהדוח עולה כי ב-2019 הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסייה (הוצע בחנויות ובשווקים) עמד על 3,739 קילו-קלוריות, ירידה של 0.7% לעומת שנת 2018 (3,765).
עוד עולה כי בהשוואה לשנת 2018, חלה ירידה קלה באספקת הקלוריות לנפש שנובעת בעיקרה, מירידה באספקת דגנים ומוצריהם, ירקות ומקשה ובשר.
הדוח מראה כי לרשות כל נפש בישראל, עמדו בממוצע כמויות מזון אלו: 139 ק"ג פירות, 138 ק"ג ירקות כולל מקשה, 167 ק"ג לחם ודגנים, 76 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות, 43 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים, 42 ק"ג סוכר, ממתקים ודבש, 178 ליטרים חלב ומוצריו ו-267 ביצים.
עוד עולה כי 98% מאספקת הדגנים בישראל - מקורה ביבוא, וכך גם 91% מאספקת הדגים, 73% מאספקת הקטניות, הבוטנים והאגוזים ו-59% מאספקת בשר הבקר. לעומת זאת, ישראל מייצרת 100% מבשר העוף וההודו ו-91% ממוצרי החלב.