מפיקת הקולנוע האמריקנית, ננסי ספילברג, אחותו של במאי הנודע סטיבן ספילברג, כיכבה כאורחת הכבוד באירוע של פרויקט "תגלית" שנערך בהצדעה לקולנוע הישראלי-יהודי. ספילברג הגיעה לסינמה סיטי גלילות והרצתה לצד הבמאית טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש") ויוצר הקולנוע גל אוחובסקי, אל מול כאלף צעירים יהודים מרחבי העולם. במפגש נכחו גם גידי מרק - מנכ"ל תגלית, משה ופנינה אדרי, לאון אדרי ואבי אדרי, שהוא מנכ"ל סינמה סיטי.



ננסי ספילברג (צילום: ארז עוזיר)

פדני והפורום שותים

"פורום הנשים" של התאחדות התעשיינים, ערך בערב יום שני מסיבת סוף שנה  ב"בית פדני" שבתל אביב. הרימו ביחד כוסית שמפניה לכבוד השנה החדשה: מנכ"ל התאחדות התעשיינים, יודק'ה שגב, יו"ר הפורום התעשיינית מור שמגר, ענת פדני,  סמנכ"לית השיווק של פדני - רותי מרק, חברות הכנסת  עליזה לביא, איילת נחמיאס ורבין, ציפי לבני ונשות עסקים רבות נוספות המקדמות את הפורום.

אקירוב והמדף

פירמת ראיית החשבון KPMG סומך חייקין ומשרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן, ערכו השבוע כנס בנושא "עדכונים ותחזיות" לשנת 2016. בין המשתתפים יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, יו"ר קבוצת אלרוב, אלפרד אקירוב, יו"ר דירקטוריון סלקום, עמי אראל, בעלים ומנכ"ל משותף בקסטרו, גבי רוטר, עו"ד אלי זהר, יו"ר גולדפרב זליגמן, רו"ח גד סומך, ראש משרד KPMG סומך חייקין, רו"ח ערן שלו, השותף המנהל של KPMG, עו"ד אהרן מיכאלי, ראש מחלקת ליטיגציה מסחרית, תובענות ייצוגיות וחדלות פירעון בגולדפרב זליגמן, ורו"ח דני ויטאן, שותף וראש המחלקה המקצועית ב-KPMG .
 
אקירוב יצא בדבריו  נגד הרגולציה המחמירה והתייחס ל'היעלמותו' המסתורית של יו"ר חברת פוסון הסינית, המעוניינת לרכוש את חברת הביטוח הפניקס. "אנשי עסקים רציניים לא עושים עסקים בארץ. המון חברות ישראליות נמצאות היום 'על המדף', אבל אף אחד לא רוצה להשקיע בארץ. יש כאן שלטון אנטי לעסקים", אמר.

  עמי הראל, אלפרד אקירוב, גבי רוטר ואלי זהר (צילום: אבי וענונו)



המלצת השף | איל מרון, טשרניחובסקי 6 


איל מרון (צילום: דן פרץ)

שף ביסטרו טשרניחובסקי 6, ממליץ על תבשיל בשר בסגנון פורטוגלי ו'מיגש'. "מדובר בתבשיל בשר רך ועסיסי ביין אדום, עגבניות, פלפלים, גרגרי חומוס וכרוב, אשר מוגש עם 'מיגש', מאפה תירס אופייני לפורטוגל. זהו תבשיל מאד מנחם ועשיר", מספר איל מרון. "ההשראה למנה הייתה מנה שאני ובת זוגי דליה, אשר מנהלת את המסעדה ואף אחראית על הכנת הקינוחים בה, טעמנו בעת ביקור בדרום פורטוגל".
 

(צילום: אנטולי מיכאלו)