בעיה חדשה ניצבת בפני הרשויות בסין: בסוף השבוע האחרון התברר כי כ־5,000 קופסאות גלידה מתוצרת מקומית בעיר טיינג'ין במזרח המדינה התגלו כנשאיות נגיף הקורונה.
על פי ההערכות, הנגיף הועבר לגלידה על ידי כמה מהעובדים, וככל הנראה כ־65 קופסאות נמכרו עד פרסום הנתונים המדאיגים. 1,662 עובדי חברת המזון שמייצרת את הגלידה הועברו לבידוד עצמי ועברו בדיקות חומצות גרעין. 700 מהם נמצאו שליליים לקורונה ויתר העובדים ממתינים לתוצאות.
החברה, שהשתמשה באבקת חלב מאוקראינה ומי גבינה מניו זילנד, מסרה כי ייצרה בסך הכל 4,836 קופסאות גלידה, מתוכן 2,089 קופסאות נאטמו ונכנסו לאחסון והיתר נמכרו למחוזות שונים בסין. מתוך מספר זה רק 65 קופסאות הספיקו כאמור להימכר עד שיצאה ההודעה.
הרשויות בסין מנסות כעת להתחקות אחר האנשים שקנו את המוצר. על פי הערכות של מומחים, הנגיף הצליח לשרוד במזון בזכות העובדה כי גלידה מאוחסנת בטמפרטורה קרה מאוד ומכילה שומן.