בתיעוד חדש שפורסם השבוע נחשפים פרטים מטרידים על הימים האחרונים בחייהם של השחקן האגדי ג'ין הקמן ואשתו בטסי אראקאווה. לפי עדות של מעצב השיער של אראקאווה, בשבועות שלפני מותה היא התלוננה על אדם זר שעקב אחרי הזוג בשתי הזדמנויות שונות. בראיון עם רשויות החוק בניו מקסיקו, שפורט בתיעוד ממצלמות הגוף של השוטרים שפורסם ב-Fox News, תיאר המעצב כריסטופר את לקוחתו המנוחה כ"מבולבלת" וסיפר כי היא הביעה דאגה מכך שאותו אדם זר עקב אחריהם פעמיים בסנטה פה.

"היא סיפרה לי שהיה איש שחנה מחוץ לשער שלהם ועקב אחריהם", אמר כריסטופר לחוקרים. "בשתי הזדמנויות נפרדות... פעם אחת כשהם נסעו לוויט רוק לארוחת צהריים, האיש עקב אחריהם כל הדרך. היא אמרה לי: 'כריסטופר, אני מופתעת שהאבטחה לא ידעה איך הוא הגיע לשם, כי כשיצאנו, שמתי לב שהמכונית הזו עקבה אחרינו מהבית עד לווייט רוק'".

לפי העדות, האיש המסתורי "הוציא תיקייה עם תמונות של בעלה וביקש ממנו לחתום עליהן". מעצב השיער ציין שהתנהגות כזו חריגה בסנטה פה, שאינה "מקום של פפראצי וכאלה", והוסיף שאראקאווה עימתה את האיש. "היא אמרה שניגשה אליו ואמרה לו, 'אמרתי לו שהוא צריך לכבד יותר'", שחזר כריסטופר. הוא גם טען שהיא סיפרה שאותו אדם עקב אחרי הזוג למקום אחר בהזדמנות נוספת, והציע להם בקבוק יין, שלדברי כריסטופר הם סירבו לקבל.

הימים האחרונים של זוכה האוסקר הכפול ואשתו הפסנתרנית הקלאסית נמצאים תחת חקירה מאז שרשויות ניו מקסיקו מצאו את גופותיהם של הקמן ואראקאווה, יחד עם כלב מת, בביתם בסנטה פה ששוויו 3.8 מיליון דולר נכון ל-26 בפברואר. לפי נתונים מקוצב הלב שלו, הקמן, בן 95, ככל הנראה נפטר ב-18 בפברואר ממחלת לב, כאשר אלצהיימר היה גורם תורם. משרד חוקר המוות של ניו מקסיקו קבע תחילה שאראקאווה, בת 65, ככל הנראה נפטרה מתסמונת ריאתית הנגרמת מנגיף ההאנטה, מחלה נדירה ופוטנציאלית קטלנית המועברת על ידי מכרסמים, שבוע לפני בעלה ב-11 בפברואר.

אך ד"ר ג'וזיה צ'יילד, רופאו של הקמן, טען לאחרונה שאראקאווה התקשרה אליו ב-12 בפברואר בנוגע ל"אקוקרדיוגרמה עבור בעלה", יום שלם לאחר זמן המוות המשוער שלה. "גברת הקמן לא מתה ב-11 בפברואר כי היא התקשרה למרפאה שלי ב-12 בפברואר", אמר צ'יילד ב-16 במרץ. צ'יילד טוען שאראקאווה גם ביטלה פגישה ב-10 בפברואר, באומרה שהקמן חולה. הפגישה לכאורה נקבעה מחדש ל-12 בפברואר, אך לפי צ'יילד, אראקאווה מעולם לא הופיעה. "היא לא הראתה שום סימפטומים של מצוקה נשימתית", אמר. "הפגישה לא הייתה קשורה לנגיף ההאנטה. ניסינו להתקשר אליה כמה פעמים ללא מענה".

נזכיר כי הקמן היה אחד מהשחקנים המוערכים ביותר בהוליווד, זוכה פרסי אוסקר עבור "הקשר הצרפתי" (1971) ו"בלתי נסלח" (1992). הוא נישא לאראקאווה ב-1991, ופרש מהמשחק ב-2004. הקמן עבר לסנטה פה בשנות ה-80 וחי שם עם אראקאווה במשרה מלאה. לפי הדיווחים, הוא הותיר אחריו הון של 80 מיליון דולר.