תערוכת 'פופ-אפ' חדשה הנושאת את הכותרת: "שלוש כפות ושני מכחולי שמן" תושק ביום חמישי 5.9 ותוצג במשך חמישה ימים ב"אנו - מוזיאון העם היהודי". בתערוכה הייחודית יוצגו ארבע עשרה עבודות אמנות מעוררות מחשבה, שבבסיסן מעילי שף, שנוצרו בעזרת צמדים של אושיות קולינריה מהארץ והעולם ומאיירים ישראלים מובילים, אשר נרתמו לפרויקט בהתנדבות.
כל עבודות האמנות שבתערוכה יוצעו לרכישה במכירה מיוחדת שהכנסותיה קודש לפעילויות תרפיה באוכל לאזרחים ותיקים ובני נוער, מפונים מהצפון והדרום.
תערוכת הפופ-אפ, בהובלת FOODISH - אגף הקולינריה של "אנו - מוזיאון העם היהודי" והמנהל האמנותי של הפרויקט, עמית טריינין, עוסקת בזהות ובתרבות יהודית דרך האוכל, בחיבורים בין יוצרים מדיספלינות שונות, ובין הנפש שלנו והבית בו גדלנו, למציאות שבה אנו חיים. התערוכה מבטאת בעושר חזותי את הפסיפס הקולינרי הייחודי לעם היהודי בארץ ובעולם.
אירוע הפתיחה לקהל הרחב ייערך ביום שישי 6.9.24 - 10:30-14:00
במסגרתו יוזמנו המבקרים לקחת חלק ביצירת מפת שולחן שבת שיתופית שתכלול את סיפורי האוכל של המבקרים. במרכז החלל יוצב שולחן שבת גדול והמבקרים יוכלו לשתף סיפור אוכל מהמטבח המשפחתי שיש לו משמעות אישית עבורם. במהלך האירוע, המאיירת רחלי שלו תעבור בין המשתתפים ותאייר בזמן אמת את הזיכרון האישי שלהם. המפה כיצירה שיתופית על שולחן השבת תהווה חלק מהמיצב האמנותי ותוצג לאורך תצוגת תערוכת הפופ-אפ לכלל המבקרים.
נבחרת מרשימה של אמנים, מאיירים ואנשי קולינריה נרתמה בהתנדבות למען תערוכת הפופ-אפ החדשה ובין יצירות האמנות תמצאו מפגשים מרתקים שתורגמו ליצירה מפתיעה על בד, אשר נוצרה מהחיבורים וסיפורי החיים של אנשי האוכל והמאיירים ביניהם השף ישראל אהרוני והאמן זאב אנגלמאיר, אשת הקולינריה מיכל אנסקי והמאייר סרגיי איסקוב, המסעדנית רותי ברודו והמאיירת ענת ורשבסקי, השף יובל בן נריה והיוצרת ג'ודית אשר, השף חיים כהן והאמנית מיכל דיבואה, אושיית הקולינריה מניו יורק ג'ייק כהן והמאיירת נורית גרוס, כוהנת האוכל היהודי ג'ואן ניית'ן והאמנית הדס חיון, השף הבינלאומי מייקל סולומונוב והמאייר איציק רנרט, שף רז רהב והאמנית קרן שפילשר, השף מושיק רוט והמאיירת מאיה איש שלום, אשת הקולינריה רותי רוסו והמאייר עמית טריינין, חוקרת האוכל המיתולוגית קלודיה רודן והצייר נדב מצ'טה, השף איל שני והמאייר מישל קישקה ושף יוסי שטרית והמאייר איתן אלוא.
תצוגת הפופ-אפ האמנותית תלווה בסדרת אירועים לקהל הרחב העוסקים בזהות, תרבות ואוכל, ומחברים בין אמנות לקולינריה ובהם - מפגש בין המאייר זאב אנגלמאיר והשף ישראל אהרוני על זהות, אמנות ואוכל, מפגש בין דורי חד פעמי בין המאייר והקריקטוריסט מישל קישקה לבנו דוד קישקה, יזם קולינריה ויו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, סדנת ציור על סינרים עם המאיירות מיכל דבואה וענת ורשבסקי ועוד.
"מאז השבעה באוקטובר האיור הפך לאחד מכלי התקשורת החזותית הפופולריים. 14 המאיירים חברו לנבחרת השפים איירו בהתנדבות את סיפורם האישי של השפים על גבי מעיל שף, שהפך לקנבס פיסולי וסיפורי המציע גישה חדשה לאופן בו אנחנו קוראים ורואים סיפור. המיזם מתאר לא רק את סיפורם של השפים עצמם, אלא את סיפורה של תקופה, מקום וקהילה ואת סיפורו של העם היהודי שהוא הסיפור של כולנו: אומר עית טריינין המנהל האמנותי של הפרוייקט.
"התערוכה היא סגירת מעגל עבורנו כמי שמספרים את סיפורו של העם היהודי דרך האוכל" מוסיפה מרב אורן מנכ"לית FOODISH, אגף הקולינריה של 'אנו- מוזיאון העם היהודי':
המיזם יצא לדרך תודות לתרומה של חברת CHEF WORKS, מהחברות הגדולות בעולם לביגוד שפים ומסעדנים, וחברות נוספות במשק בהם יקב טפרברג.
לתערוכה מופק קטלוג הכולל את היצירות, איורים ומתכונים של האמנים והשפים הלוקחים חלק בפרויקט. הרווחים ממכירת הקטלוג יועברו למטרת הפרויקט; פעילויות תרפיה באוכל למפונים מהצפון והדרום.
נעילה: 10.9