אמש (שלישי) שודר בקשת 12, הגמר הגדול של "מאסטר שף נבחרת החלומות" בו זכתה מיכל אפשטיין. בעבור רחל בן אלול שהגיעה למקום השלישי ועמיחי שרפשטיין שהגיע למקום השני, זה היה הגמר השני בו בישלו. הפעם הם ניסו שוב להשיג את התואר אך דווקא מי שלא הגיעה לגמר בעונה הקודמת בה השתתפה - קטפה את תואר המאסטר שפית. 

בפרק הראשון לא כל כך התלהבתי מהרעיון של נבחרת אולסטארס במאסטר שף, ראינו את כולם, מה כבר יש לחדש? אך האנשים שראינו פעם, הם לא אותם האנשים שראינו בעונה הנוכחית. הם הפכו מקצועיים, שפים של ממש וכך גם המשימות - קושי ואתגר שהופתעתי בכל פרק מחדש שהמתמודדים הצליחו לעמוד בו. 

הזוכה הגדולה
בגמר, האתגר של הפיינליסטים היה לקחת את השופטים למסע קולינרי, בארוחה בת שלוש מנות לבחירתם. מיכל אפשטיין שסיימה בעונה החמישית במקום הרביעי והודחה רגע לפני הגמר, פתחה מאז את את איטס, בית קפה בתל אביב. והפעם לא רק שהעפילה לגמר אלא לקחה אותו בפער, אם לא מתחשבים בהמצאת העונה - "ציון התרשמות כללי על הארוחה".

הזוכה הגדולה, מיכל אפשטיין (צילום: ערן לוי)
הזוכה הגדולה, מיכל אפשטיין (צילום: ערן לוי)

לאורך כל העונה מיכל בישלה פשוט אבל מדויק, כך עשתה עם עוגת הגזר המטורפת, עם גלידת הרוקמוס שהשופטים התמוגגו ממנה. וכך עשתה גם בגמר עם המנה הראשונה - בצלים מקורמלים עם גלידת פרמז'ן וקרקר צנובר שזיכתה אותה בניקוד הגבוה יותר בסבב המנה הראשונה. פסטה רוטולו עם כרישה ומנגולד ברוטב חמאת לימון למנה העיקרית וטארט לימון משוגע עם קרם שקדים, פטל, זעתר וקרם מסקרפונה. כל אלו הובילו אותה דיי בבטחה למקום הראשון. 

האיש שהצליח להוציא את אייל שני מדעתו באודישן הראשון שלו בעונה השביעית, עמיחי שרפשטיין, סיים במקום השני בפעם השנייה, בכך קבע שיא היסטורי מבחינת הפורמט - פעמיים סגן מאסטר שף. זה גם הישג מכובד.

ועכשיו ברצינות, אני חושב שבכל פעם שעמיחי דיבר על מה שהוא מתכוון להכין הרמתי גבה, המוח שלי לא הצליח לתפוס את השילובים המוזרים - זה יותר היה נשמע כמו רוקחות מאשר מתכון. כל זה התנפץ לי בפרצוף, פעם אחר פעם כשראיתי את התוצר הסופי ואז רציתי כל כך לעמוד במקום השופטים. מנת הקינוח שלו בגמר הייתה נראית כמו יצירת מופת. 

המקום השני, עמיחי שרפשטיין (צילום: ערן לוי)
המקום השני, עמיחי שרפשטיין (צילום: ערן לוי)

רחל בן אלול שהייתה הראשונה לזכות בכרטיס הכניסה לגמר, כמעט הגשימה את החלום בעונה החמישית של מאסטר שף אבל הגיעה בסוף אל המקום השני והמכובד. מאז היא הספיקה להקים אימפריית סנדוויצ'ים מפורסמת. החלום להיות ראשונה בעונה הזו, בער בה מתחילת העונה מסיבה אחת מרגשת. רחל איבדה את אימה ורצתה להקדיש לה את הניצחון: "אני רוצה שאמא שלי מלמעלה תזכה לראות אותי זוכה, מה שהיא לא ראתה בפעם הקודמת. באתי להילחם רק למענה". 

כיפת הברזל של רחל
מנת הקינוח המורכבת מכיפת סוכר עליה נאבקה רחל מספר פעמים עד שהצליחה, לא הספיקה בשבילה בכדי לזכות, ולי בהחלט נשבר הלב. כלכ כך קיוויתי ורציתי שהיא תזכה בעיקר בגלל הסיפור המרגש שלה. אבל הפעם הגיעה רחל למקום השלישי, וגם הוא בהחלט מכובד בהתחשב בעובדה שבעונה הנוכחית גברו הפיינליסטים על שפים של ממש. 

המקום השלישי, רחל בן אלול (צילום: ערן לוי)
המקום השלישי, רחל בן אלול (צילום: ערן לוי)

רגע חלוקת הניקוד הגיע
מיכל קיבלה ציון כמעט מושלם על מנת הגלידה שהגישה כמנה ראשונה - 396 במספר. משם המשיכה להצטיין וקיבלה 395 נקודות על מנת הרוטלו (ריירתי מול המסך כשהשופטים טעמו אותה). וגם בקינוח שמרה על אותו הקו - 396. 

בסוף חלוקת הניקוד על המנות שהכינו הפיינליסטים, מיכל הובילה עם 1,187 נקודות, אחריה רחל עם 1,171 ועמיחי בהפרש קטן עם 1,167 נקודות. אבל אז הגיעה ההמצאה של העונה - "ציון התרשמות כללי" של השופטים. נו טוב, אחרי שכל שופט סיכם את התרשמותו והעניק ניקוד אישי לכל מתמודד, סוף סוף היה אפשר להכריז על מיכל אפשטיין כמאסטר שפית הגדולה. אבל איך רותי ברודו, אמרה בתחילתו של הגמר: "מבחינתי כולכם מקום ראשון ותזכרו את זה כשנגיע לסוף".