האופים הקטנים

האופים הקטנים מציעים השנה סופגניות מגוונות ויצירתיות, המשלבת טעמים קלאסיים בהפתעות מקוריות. מעניינות במיוחד סופגניית הטריקס החביבה שקרצה מאוד לילדים והגרסה המרעננת של פאי לימון.

תשומת לב מיוחדת ראויה לסופגניית הקרמשניט – פרשנות מקורית לקינוח האהוב והקראנצ'י. הקולקציה מציעה מבחר עשיר של טעמים וניכרת מחשבה בפיתוח המילויים המיוחדים. הבצק עצמו נוטה להיות מעט דחוס, אך המראה המזמין של הסופגניות מושך את העין.

מחיר: 12־14 שקל.

האופים הקטנים  (צילום: רן ארדה)
האופים הקטנים (צילום: רן ארדה)

בן עמי

רשת "בן עמי" מביאה השנה סופגניות נוסטלגיות ברוח ממתקי ילדות אהובים, על בסיס בצק רך ואוורירי. הכוכבת הבלתי מעורערת היא סופגניית המרשמלו – מחווה מדויקת לממתק הוורוד, במילוי מרשמלו בכמות נדיבה ובמתיקות מאוזנת להפליא.

אומנם חתיכות המרשמלו שבעיטור נוטות למרקם צמיגי, אך הן בהחלט מוסיפות לחגיגה. מפתיעה לטובה גם סופגניית יום ההולדת עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות, כשמילוי השוקולד מדויק ואינו משתלט.

מחיר: 7 שקלים לסופגניית ביס קלאסית, 15 שקלים לסופגנייה מיוחדת

סופגניית ביס סוכריות של רשת ''בן עמי'' (צילום: חברת נטלי)
סופגניית ביס סוכריות של רשת ''בן עמי'' (צילום: חברת נטלי)

 ברד בייקרי

חג החנוכה ב"ברד בייקרי" מביא השנה קולקציית סופגניות שהיא חגיגה של טעמים ומרקמים. הבסיס, בצק בריוש עשיר בחמאה, אוורירי ומדויק, שמשמש קנבס מושלם ליצירות המורכבות עליו.

הקולקציה המיוחדת מציעה שילובים מפתיעים, כשכל סופגנייה היא קינוח שלם בפני עצמו. המבנה המוקפד, שכולל דסקית עוגייה פריכה בבסיס כל סופגנייה, מוסיף יציבות ועניין ומבטיח שכל ביס יהיה מושלם.

ברד בייקרי - קולקציית הסופגניות (צילום: גל בן זאב)
ברד בייקרי - קולקציית הסופגניות (צילום: גל בן זאב)

במיוחד הרשימה אותנו סופגניית אלפחורס, המשלבת קרם קוקוס מקורמל וריבת חלב בהרמוניה מושלמת עם הבצק. סופגניית פבלובה מפתיעה בעדינותה – קרם וניל עשיר וקולי תות שמתאזנים היטב עם שבבי המרנג הפריכים בלי ליפול למלכודת המתיקות המוגזמת. לחובבי האגוזים, סופגניית פררו רושה היא חובה – קרם שוקולד חלב ואגוזי לוז בציפוי שוקולד חלב ושבבי ברס, שיוצרים חוויה מענגת.

מחיר: 6 שקלים לסופגנייה קלאסית, 17 שקלים לסופגנייה מיוחדת

ביסקוטי

"ביסקוטי" מביאה השנה קולקציית סופגניות נוסטלגית במיוחד, המתכתבת עם חטיפי הילדות האהובים שלנו. הבצק, שכבר הפך לסימן היכר של הקונדיטוריה, נשאר רך ואוורירי, עם מינימום שמנוניות, והסופגניות הקומפקטיות מגרות כבר במראה.

חנוכה בביסקוטי (צילום: בועז לביא)
חנוכה בביסקוטי (צילום: בועז לביא)


הקולקציה מפתיעה בפרשנויות מקוריות – מסופגניית אפרופו עם קרם וחטיף שוקולד לבן, דרך סופגניית במבה אדומה, שעובדת למרות המתיקות המאתגרת, ועד לכוכבת הסדרה, סופגניית מקופלת־פיסטוק, שמצליחה לשכנע גם את מי שאינו חובב פיסטוקים מושבע. סופגניית הקרמבו מאוזנת להפליא ביחסי השוקולד והפטיסייר, ותשמח במיוחד את הקהל הצעיר.

מחיר: 8 שקלים לסופגניית ריבה, 15 שקלים לסופגנייה מיוחדת

מימי

"מימי" מוכיחה שיש יופי מיוחד בפשטות באמצעות קולקציית סופגניות שמתמקדת בעיקר. הבצק הרך והאוורירי, נטול כל שמנוניות, הוא הכוכב האמיתי כאן – תזכורת מושלמת לכך שכשהבסיס מצוין, אין צורך בקישוטים מיותרים.

הסופגניות של רשת ''מימי'' (צילום: דניאל לילה)
הסופגניות של רשת ''מימי'' (צילום: דניאל לילה)

סופגניית הריבה הקלאסית מספקת את רגע הנוסטלגיה, אבל דווקא הסופגנייה הפשוטה, זו שעטופה רק בסוכר ובקינמון ונשארת ריקה מבפנים, היא שכבשה את ליבנו. למי שרגיש לגלוטן, "מימי" מציעה גם סדרה מקבילה של סופגניות, ללא קמח חיטה, במבחר טעמים דומה.

מחיר: 10־12 שקלים

לחמים

מאפיית "לחמים" ממשיכה גם השנה להוכיח שיש כוח מיוחד בפשטות ובדבקות במסורת. הסופגניות הקלאסיות, העשויות מבצק חמאה מעודן, מגיעות במילויים קלאסיים של ריבת תות שדה, שוקולד וריבת חלב.

מאפיית לחמים בחנוכה (צילום: צילום- דניאל לילה, סטיילינג- אוריה גבע)
מאפיית לחמים בחנוכה (צילום: צילום- דניאל לילה, סטיילינג- אוריה גבע)

הסופגניות טעימות ומנחמות עם בצק אוורירי ומילויים איכותיים שמשתלבים למנה מדויקת בגודל המושלם. השנה מציעה המאפייה גם ערכת נרות מיוחדת לזכרו של אופיר ליבשטיין ז”ל, ראש מועצת שער הנגב שנפל בהגנה על כפר עזה ב־7 באוקטובר. כל ההכנסות מהערכה מועברות ל”קרן אור אופיר”, הממשיכה את חזונו ואת פועלו למען החברה הישראלית.

מחיר: 9 שקלים לסופגנייה, 35 שקלים לערכת הנרות 

שמו

רשת "שמו" מציגה קולקציית סופגניות המשלבת השראות מעולם הקינוחים הבינלאומי עם נוסטלגיה מקומית. הבצק האוורירי משמש בסיס מושלם ליצירות המתוקות, כשהכוכבת הבלתי מעורערת היא סופגניית השמנת־תותים – קצפת עשירה, תותים טריים ובצק מושלם, שמוכיח שפשטות היא לפעמים המתכון הטוב ביותר.

קונדטוריית ''שמו'' בחנוכה (צילום: דניאל לילה)
קונדטוריית ''שמו'' בחנוכה (צילום: דניאל לילה)


מפתיעה במיוחד סופגניית השוקולד המוזהבת, עם הפתעה פריכה בליבה. הקולקציה מציעה מגוון רחב של טעמים – מסופגניית מרשמלו־פטל ועד לגרסה מפנקת של סופגניית המקופלת האהובה, כשכל אחת מהן מדויקת ומאוזנת בטעמיה.

מחיר: 7 שקלים לסופגניית ריבה, 13־16 שקלים לסופגנייה מיוחדת


רולדין

"רולדין" מציגה שורת סופגניות עשירה ומסקרנת, בדגש על קומבינציות מתוחכמות וטעמים עדכניים. הבצק האוורירי, בגודל בינוני, מהווה בסיס מצוין ליצירות הקונדיטוריה המורכבות.

השנה הוחלט לוותר על המבחנות שאפיינו את הקולקציה בשנים קודמות, החלטה מבורכת בעינינו. בין הטעמים החדשים בולטת סופגניית המלבי־רוז עם קולי פירות אדומים וגנאש מלבי ורדים, וסופגניית Sweet Sour המרעננת עם שילוב מנגו־אננס מפתיע.

קוקלציית הסופגניות של רולדין, 2024 (צילום: רונן מנגן)
קוקלציית הסופגניות של רולדין, 2024 (צילום: רונן מנגן)


שיתוף הפעולה המעניין עם "ורטרס אוריג'ינל" מביא סופגנייה בטעמי טופי קרמל מלוח עם גנאש פופקורן דולצ'ה, כשקישוט הפופקורן עצמו מעט מיותר. למי שמחפש משהו מסורתי יותר, הקלאסיקות כמו תות וריבת חלב עדיין כאן ומספקות את הנוסטלגיה המתוקה בחג.

מחיר: 8 שקלים לסופגנייה קלאסית, 15־18 שקלים לסופגנייה מיוחדת


EATS

"איטס" מציגה השנה סדרת סופגניות אפויות שמעזה לחשוב מחוץ לקופסה. הכוכבת היא ללא ספק סופגניית קרם גזר – הימור נועז שמשתלם בזכות קרם עשיר ומאוזן, המשלב ניואנס עדין של גזר עם קרמל מלוח, שנטי וניל וקרמבל פקאן.


סופגניה של EATS (צילום: סתיו כץ)
סופגניה של EATS (צילום: סתיו כץ)

סופגניה של EATS (צילום: סתיו כץ)
סופגניה של EATS (צילום: סתיו כץ)

הבצק האפוי והענני הוא בסיס נהדר למילויים הנדיבים (לעיתים אף נדיבים מדי, עד כדי גלישה). לצד החדשנות מוצעת גרסה קלאסית יותר של קרם שוקולד וספרינקלז, אם כי הסוכריות הגסות מעט מפריעות לחוויה.

מחיר: החל מ־12 שקלים


שואורום בייקהאוס

"שואורום בייקהאוס" חוגג את חנוכה השנה במסע קולינרי אל החלום האמריקאי: סדרה שמביאה את הגודל, השפע והזוהר של ארצות הברית לסופגניות החג.

הקונדיטורית אור מזרחי יצרה בצק רך ומאוזן שאינו כבד או שמנוני, ומאפשר התענגות על הסופגניות המפנקות בלי נקיפות מצפון. בין הכוכבות בולטת סופגניית “ברודוויי” עם שכבת ברולה מקורמלת וזהובה המסתירה מילוי נוטלה עשיר, ולצידה סופגניית “הוליווד”, שיתוף פעולה עם "נוטלה" המשלב ציפוי מבריק ואגוזי לוז.

הסופגניה של ''שואורום בייקהאוס'' (צילום: זינה ריינולד)
הסופגניה של ''שואורום בייקהאוס'' (צילום: זינה ריינולד)

סופגניה של ''שואורום בייקהאוס''. קרם שוקולד וספרינקלז. הסוכריות הגסות מעט מפריעות לחוויה (צילום: זינה ריינולד)
סופגניה של ''שואורום בייקהאוס''. קרם שוקולד וספרינקלז. הסוכריות הגסות מעט מפריעות לחוויה (צילום: זינה ריינולד)

מפתיעות במיוחד הסופגניות המעוטרות בפופקורן בווריאציות שונות, החל מפופקורן תות מתפוצץ בסופגניית”שטיח אדום” ועד לפופקורן פיסטוק קראנצ’י בסופגניית “סנטרל פארק”.

מחיר: 12־18 שקלים


G27

בית הקפה השכונתי מרמת גן שהפך למוקד עלייה לרגל לחובבי סופגניות, מגיש מסורת ישראלית לצד טעמים עכשוויים. הבצק, למרות נטייה קלה לשמנוניות, מתפקד היטב כבסיס למילויים הנדיבים.

הסופגניות של G27 (צילום: מייגן מימון)
הסופגניות של G27 (צילום: מייגן מימון)


סופגניית הבמבה האדומה מפתיעה לטובה: במקום להיות פצצת סוכר, כמצופה, היא מציעה איזון מדויק בזכות קרם מעודן. הקולקציה מציעה מסע בין טעמי ילדות (קורנפלקס שוגי, קליק כריות) לצד אופציות מתוחכמות יותר כמו פיסטוק־חלווה ותותים־מסקרפונה. שווה לשים לב לסופגניית הלוטוס, שמשלבת קרם לוטוס ומסקרפונה עם קישוט עוגיית לוטוס, נפלאה לחובבי המותג.

מחיר: 14־24 שקלים


בוטיק סנטרל

"בוטיק סנטרל" מציג השנה קולקציה מצומצמת ומדויקת, בדגש על המריטוצו האיטלקית האהובה. בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, הרשת משיקה שתי גרסאות של סופגניות מריטוצו – האחת במילוי קרם פטל־אמרנה עשיר והשנייה במילוי קרם וניל קלאסי.

הסופגניות של ''בוטיק סנטרל''. מריטוצו פינק ומרטיצו וניל (צילום: טל סיון ציפורן)
הסופגניות של ''בוטיק סנטרל''. מריטוצו פינק ומרטיצו וניל (צילום: טל סיון ציפורן)

הבצק, המבוסס על בריוש קליל ואוורירי, נמס בפה ומשתלב בצורה מושלמת בקרם העשיר. לצד המריטוצו ממשיכות לככב סופגניות הבריוש האפויות של הרשת, במילוי שוקולד לוז או ריבת תות שדה.

מחיר: 8 שקלים לסופגניית בריוש אפויה, 12 שקלים לסופגניית מריטוצו (מבצע: 6 יחידות ב־66 שקלים)


מאפה נאמן

"מאפה נאמן" מציגה השנה קולקציית סופגניות מרגשת, כשלצד החדשנות והיצירתיות מובא סיפור נוגע ללב של הנצחה. הבצק המעולה משמש בסיס ליצירות מתוקות, כשכוכבת הקולקציה היא סופגניית הלוטוס – חגיגה לחובבי הביסקוויט הבלגי, עם כמות נדיבה של מילוי וביסקוויטים טריים בעיטור.

גם סופגניית האוראו מרשימה במילוי אוורירי ועשיר, אם כי העוגיות בעיטור מאבדות מעט מפריכותן. השנה מצטרף לקולקציה “הדונאט של נדב” – לזכרו של נדב נולר ז”ל, לוחם שנפל בעזה ואהב במיוחד את הדונאט המצופה שוקולד של הרשת.

מחיר: 6־8 שקלים לסופגנייה קלאסית, 12־13 שקלים לסופגניית פרימיום ולדונאט