המסורתי מבורדו. הסקוטית מבית ישרקו מציגה את Maison Castel Crémant de Bordeaux - יין לבן מבעבע יבש (12% אלכוהול) במהדורה חגיגית. היין, המיוצר בשיטה המסורתית מענבי סמיון וקברנה פרנק, עובר יישון של 18 חודשים ומציע בועות עדינות וניחוח הדרים. מושלם כאפריטיף או בליווי פירות ים ומנות אסייתיות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 6־8 מעלות. מחיר: 59 שקל. להשיג בטיב טעם ובחנויות היין המובחרות.

טעימה מהרי הז'ורה. שקד מביאה לנו את מרסל קבלייר קרמו דה ז'ורה ברוט - יין מבעבע איכותי מאחד האזורים המסורתיים בצרפת לייצור יינות מבעבעים. היין מציע ניחוחות רעננים של תפוח ירוק עם רמיזה קלה למתיקות של בריוש, ומתאפיין במרקם קרמי ובועות עדינות, המעניקות חוויית שתייה אלגנטית ומעודנת. מחיר: 89.90 שקל. להשיג בחנויות היין המובילות.

מרסל קבלייר קרמו דה ז'ורה ברוט (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
מרסל קבלייר קרמו דה ז'ורה ברוט (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

נצנוץ איטלקי. יקבי ברקן משיקים את Bottega Gold - פרוסקו איטלקי יוקרתי בבקבוק מוזהב מרהיב. היין המבעבע, המיוצר מענבי Glera שגדלים במדרונות טרביזו, מציע בועות עדינות ומתמשכות, ארומות של תפוח, אגס ופרחים לבנים - וטעם פירותי יבש. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 4־5 מעלות כאפריטיף או בשילוב מנות קלות. מחיר: 120 שקל. להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

Bottega Gold (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
Bottega Gold (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

מלכת החגיגות. שמפניה רודרר מציעה חוויית שתייה ברמה הגבוהה ביותר. השמפניה, בעלת גוון ענבר זהוב, מפתיעה בניחוחות עשירים של פירות בשלים ורעננות מרשימה. בעלת גוף מלא יחסית, סיומת ארוכה ומורכבות מרתקת - כל מה שאפשר לצפות משמפניה יוקרתית. מחיר: 350 שקל. להשיג בחנויות היין המובילות.

שמפניית רודרר (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
שמפניית רודרר (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

איטלקי נגיש. יקבי כרמל מציעים את Giacobazzi - למברוסקו לבן במהדורה חגיגית לסילבסטר בבקבוק שחור יוקרתי. היין המבעבע החצי יבש (9.5% אלכוהול) מציע ניחוחות עשירים של פרחים ופירות ומתיקות מעודנת. מיוצר בשיטת שרמט במודנה שבאיטליה, מתאים כאפריטיף או בליווי דגים וגבינות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 8־11 מעלות. מחיר: 30 שקל. להשיג ברשתות השיווק והמזון.

Giacobazzi (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
Giacobazzi (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

חדשנות כחול־לבן. יקב יפו מציג את פט נט - יין מבעבע מענבי שרדונה בשילוב נגיעות סוביניון בלאן, המיוצר בהרי יהודה. היין (12% אלכוהול) מציע ניחוחות עדינים של פירות אדומים ותבלינים, עם טעמי שוקולד ועשבי תיבול. מיושן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 4־6 מעלות. מחיר: 149 שקל. להשיג בחנויות היין המובחרות.

פט נט (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
פט נט (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

גאווה ישראלית מההרים. יקב פסגות מציג את Levana - יין מענבי שרדונה מהרי יהודה, המיוצר בתסיסה טבעית. היין (12% אלכוהול) מציע ארומות של אגסים, אננס, למון גראס ופאי לימון, עם סערת טעמים מרעננת המשתלבת נהדר במטבח הישראלי. מתאים כאפריטיף או בליווי מנות קלות. מחיר: 99 שקל. להשיג בחנויות היין המובחרות.

Levana (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
Levana (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)

אלגנטיות מוואלדוביאדנה. רשת דלי וינו מציגה את Ruggeri Prosecco Valdobbiadene Quartese - יין מבעבע יבש (14% אלכוהול) מענבי גלרה שגדלים בגבעות ואלדוביאדנה־קונליאנו. היין בעל גוון ירוק עז, מציע ניחוחות אפרסק ותפוח צהוב עם מליחות פירותית מהנה בחך. מיוצר בתסיסה כפולה בטמפרטורה מבוקרת. מושלם כאפריטיף. מחיר: 99 שקל. להשיג בסניפי דלי וינו ובאתר הרשת. 

Ruggeri Prosecco Valdobbiadene Quartese (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)
Ruggeri Prosecco Valdobbiadene Quartese (צילום: יחצ חול,יחצ,באדיבות דלי וינו)