צפי הצריכה של דג ישראלי טרי ממגוון הדגים המגודלים בבריכות הדגים בארץ, במהלך חג הפסח הקרוב, עומד על כ-1,590 טון, כאשר מתוכם 600 טון קרפיון, 500 טון אמנון, 140 טון בורי, 100 טון באס וכן 250 טון דגי בריכות טריים מזנים נוספים, ביניהם לברק, ברמונדי, פורל, מוסר, דניס בריכות ואדמונית.
הערכות אלו הן של איגוד מגדלי הדגים, שם ציינו כי בימים אלה מחליפים המגדלים את תזונת הדגים למזון כשר לפסח, בכדי להבטיח שהדגים העולים על שולחן ליל הסדר ובהלך החג כולו יעמדו בדרישות הכשרות המחמירות ביותר.
"באופן טבעי, הביקוש לדג ישראלי טרי עולה משמעותית בתקופת החגים והשנה אנו אף רואים גידול של כ-100 טון בצריכה הצפויה של דגי בריכות טריים לעומת התקופה המקבילה אשתקד", ציין מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל, חן פלור.