שר המסחר האמריקאי, האוורד לוטניק, עורר סערה לאחר שהמליץ לציבור להזדרז ולרכוש מניות טסלה. "אם אתם רוצים ללמוד משהו מהתוכנית הזו הלילה, תקנו מניות טסלה", אמר לוטניק בריאיון לרשת "פוקס ניוז" ברביעי: "זה לא יאמן שהמניה הזאת כל כך זולה, היא לעולם לא תהיה כל כך זולה שוב".
בהמשך הראיון טען לוטניק כי "כשאנשים יבינו את מה שמאסק בונה, את הרובוטים שהוא מפתח ואת הטכנולוגיה החדשה, הם יתחרטו שלא קנו מניות של אילון מאסק". האמירה של השר הבכיר לאחר שמניות טסלה איבדו מאות מיליארדי דולרים בשווי שוק מאז נרשמה ירידה חדה במחירן מחודש דצמבר.
על פי חוקי ניגוד העניינים של הממשל האמריקאי, עובדי ציבור אינם רשאים להשתמש במעמדם כדי לקדם מוצרים או שירותים פרטיים, אלא במצבים מאוד מוגבלים, אך נראה כי לא קיימת סיבה חוקית שמתירה את ההמלצה של לוטניק על מניות טסלה.
בתגובה לאמירותיו של לוטניק, דוברת הבית הלבן, קארולין לוואיט, ציינה כי "ההצהרות של סגן שר המסחר לא היו אלא חזרה על העמדה כי הנשיא תומך בחברות אמריקאיות כמו טסלה, שמייצרות מוצרים מצוינים לאמריקאים". בעבר, הנשיא טראמפ אף הציב טסלה בגינת הבית הלבן לתצוגת כלי רכב, תוך שהוא חושף כי רכש רכב טסלה מסדרת ה"סייברטראק" לנכדתו.