בפאנל מיוחד בוועידה הכלכלית של מעריב ו-וואלה, השתתפו נשיא להב, מנכ"לית קבוצת לוצאטו וראש אגף משכנתאות בלאומי ודנו בשיקום חבלי הארץ הצפון והדרום לאחר המלחמה.
עו"ד רועי כהן, נשיא להב, פתח את הפאנל והביע ביקורת חריפה על מדיניות המדינה, כשהדגיש כי "נסעתי עד היום חמש פעמים לאזור הצפון. מדינת ישראל החליטה לזנוח את האזור ולהפקיר את בעלי העסקים לגורלם. הייתי מצפה שארבעה חודשים אחרי הפסקת האש, נוכל לראות שמתחילים לשקם את האזור. מה גילינו במקום? התושבים נשארו לבד". הוא הוסיף כי "הצפון ננטש" והביע תמיהה על חוסר תוכניות שיקום ממשלתיות.
כהן גם ציין כי התקציב הנוכחי שהממשלה מתכננת להעביר הוא "ללא שום מנועי צמיחה" ותקף את רשות המיסים על הטלת מיסים על טיפים של מלצרים, וטען כי "יש פה ריכוזיות ומסתכלים רק על העסקים הגדולים".
גם ד"ר אסתר לוצאטו הצטרפה לביקורת ואמרה: "אין ספק כי הצפון והדרום חווים תקופה מורכבת. בדרום זו מציאות של דורות של פריפריה מוזנחת שמשלמת מחירים". עם זאת, היא הביעה אופטימיות בנוגע לעתיד, תוך שהיא מציינת את ההתפתחות בנגב, במיוחד בתחום ההיי-טק והבינה המלאכותית. "לבאר שבע יש את כל האפשרות להפוך למובילה בתחום ה-AI בישראל", הוסיפה.
זוהרית יוגב, ראש אגף משכנתאות בבנק לאומי, התייחסה לפערים שבין חזרת האזרחים לצפון ודרום, וציינה: "מעודד אותנו לראות ביקוש לדיור מתושבי חוץ ועולים חדשים, ביתר שאת במשך השנה. כבר אחרי כמה חודשים מתחילת המלחמה ראינו את הדרום חוזר להתאושש על אף הפגיעה הכלכלית הקשה במשקי הבית ובעסקים הקטנים. ראינו את התושבים חוזרים לשגרה ואת העסקים נפתחים מחדש. גם אנחנו כבר בינואר פתחנו מחדש את סניף שדרות כאמירה שאנחנו מחזקים את התושבים ונמצאים בעיר כדי לתת להם מענה".
לגבי העתיד, יוגב אופטימית: "מאז אנחנו רואים את הדרום ממשיך להתאושש, גם בהיבטי הביקוש לנדלן שאף גבר- המשך התחלות בניה בערים כמו שדרות ונתיבות. בנוסף מעודד אותנו לראות ביקוש לדיור מתושבי חוץ ועולים חדשים, ביתר שאת במשך השנה".
בסופו של דבר, המומחים קראו להשקעה מיידית ומאורגנת במפעלי השיקום בצפון ובדרום, עם דגש על התמחות בתעשיות טכנולוגיות וחדשניות כדי ליצור עתיד כלכלי חדש ומובילים.