אירועי השבעה באוקטובר הותירו את חותמם על החברה הישראלית והם משפיעים על כל אחד ואחת מאיתנו באופן אישי. בחברת הסטארט-אפ Better Juice, העוסקת בהפחתת סוכרים והמרתם לסיבים תזונתיים באופן טבעי, בהובלתם של היזמים גלי ירום וד"ר ערן בלצ'ינסקי, החליטו לחבור למיזם הייחודי Next October. מיזם שנועד לרתום 1,500 חברות סטארט-אפ שינציחו את הנופלים ולליווי משפחותיהם לאורך זמן, פרי יוזמתו של יזהר שי, יזם ושר המדע לשעבר, שבנו ירון שי נהרג גם באותו יום שחור, בעת שהגן והציל חייהם של רבים.
הסטארט-אפ הישראלי להפחתת סוכר בדרך לשוק המיצים האמריקאי
גלי ירום, מייסדת שותפה ומנכ"לית Better Juice, מציינת: "אירועי השבעה באוקטובר גבו את חייהם של רבים מאנשינו הטובים, ומחובתנו לזכור אותם באופן אקטיבי – להמשיך את מורשתם, ללמוד את דרכם, לזכור למען מה ולמען מי הם סיכנו את חייהם. מדובר על אחת היוזמות המשמעותיות ביותר שנועדה להמחיש את כוחה ועוצמתה של נקודת המפגש בין טכנולוגיה, ערכים ומורשת המקנים הזדמנויות לייצר המשכיות ולעשות טוב לעולם. בנוסף, יוזמה זו מצליחה לגבש את כולנו לכדי קהילה חזקה ומחבקת המעניקה המון תקווה".
עוד הוסיפה ירום: "את אלה חיימי, זוגתו של טל חיימי ז"ל, אני מכירה באופן אישי, כך שברגע שנחשפתי למיזם ייחודי זה היה לי ברור שנרצה לקחת חלק פעיל בהנצחתו של טל, שהפגין אומץ וגבורה כאשר יצא להילחם יחד עם חבריו לכיתת הכוננות, על חיי משפחתו וחיי חברי קיבוץ ניר יצחק. האיש המיוחד שזכינו להכיר בנסיבות מצערות אלה היה אדם רחב לב, איש משפחה מסור, חייכן והראשון להתנדב ולעזור, גם בהגשמת חלומותיהם של אחרים. כאדם שאהב את הטבע, חלק מפעולות ההנצחה שנקיים יביאו לידי ביטוי חלק מערכיו ומהפעילויות אותן אהב לעשות כמו טיול משותף בחיק הטבע שאנו מקיימים בימים אלו בנוכחות משפחתו ומוקירי זכרו ובהמשך, הקמת גינה קהילתית לזכרו שתסב הנאה למבקרים".
אור גולדין, אחותו של החטוף טל חיימי ז"ל, מוסיפה: "התרגשנו לשמוע על בחירתה של בטר ג'וס להנציח את זכרו של טל והעובדה שזהו חיבור מתמשך נוגעת עמוק בליבנו ומעניקה לנו רוח גבית. חשוב לזכור שכל אחד מהנופלים היה עולם ומלואו, כך שזו הזדמנות מצוינת לספר לעולם מי היה טל ולהדגיש את ההפסד הגדול בחסרונו. הפרויקט משקף את הרוח הישראלית המשלבת בין התפתחות טכנולוגית לבין שימור המורשת והזיכרון, ומראה איך טכנולוגיה וערכים יכולים להשתלב ליצירת עתיד טוב יותר, כך שזו בהחלט יכלה להיות צוואתם".
אודות Better Juice
חברת הסטארט-אפ הישראלית מעולמות הפוד-טק, הוקמה בשנת 2018 על ידי צוות ביוכימאים ומיקרוביולוגים מהתעשייה ומהאוניברסיטה העברית בירושלים, במטרה לסייע לתעשיית המזון וליצרני משקאות לייצר מיץ פירות טוב יותר ובריכוז סוכר מופחת. הודות לפטנטים ייחודיים פורצי דרך שהיא פיתחה באמצעות אנזימים מקובעים המפרקים סוכרים במקורות טבעיים, היא מציגה הפחתה של עד כ-80% של סוכרים במיצים, רכזים ובמחיות פרי.
בתחילת דרכה, החברה מומנה ונתמכה על ידי חממת הפוד-טק של שטראוס The Kitchen Hub. כיום, החברה נמצאת בשלב המסחרי ומספקת מענה ללקוחותיה במפעל מתקדם שהקימה בנס ציונה בכדי לשרתם בצורה מיטבית. החזון שלנו לעולם טוב יותר ובריא יותר כבר כאן.