"אתה חייב לבוא לבדוק איך יצא לי", אמרתי לחבר שף. "עשיתי ניסוי ראשון בגריל-מעשנה החדש של נינג'ה והכנתי פיקנייה". והשף? כמו שף – סקפטי וציני. וואלה, הוא בישל במסעדות עם כוכב מישלן, ונתח מעושן במכשיר חשמלי מעלה אצלו סימני שאלה. 

תוך ירייה של אמירות ציניות הוא ניגש לגריל, פתח והשתתק באחת. עם הסכין (שהביא מהבית, כי הוא… שף), פרס את הפיקנייה. הבעת הפנים שלו השתנתה כשהוא הסביר שאלו טבעות עישון, ומפתיע שמכשיר שהוא לא מעשנה קלאסית מקרמל בצורה טובה כל-כך את הבשר. והריח, הוא אמר, בול מה שצריך. 

ואז עשיתי את הטעות, ואמרתי לו לטעום. תוך חצי שעה הנתח נעלם. כמעט שני קילו בין שני גברים, כשהילדים הצליחו לגנוב כמה פרוסות תוך סיכון משמעותי לחייהם (ג'ואי לא חולק אוכל). הניסוי הוגדר כהצלחה. 

אחרי שנינג'ה סיימה לכבוש את המטבח בבית, היא הפנתה משאבים לכבוש את המטבח בחצר. לעבודה במטבח החיצוני, שמאופיין בעיקר בשימוש בטאבון, בגריל ובמעשנה, היא שאפה להביא את היתרונות העיקריים של מוצריה. חכם, מהר ובריא. בישול חכם בזכות תכניות מדויקות ומד חום, שחוסך זמן עבודה, תכנון והתעסקות – ומצמצם את טווח הטעויות. וכמובן, גם יתרון בריאותי, כי מצמצמים את השימוש בשמן.

עם התפיסה שלה, השיקה החברה האמריקנית את קטגוריית מוצרי החוץ נינג׳ה Woodfire, ובה גריל מעשנה וטאבון, שמאפשרים לבשל, לצלות, לעשן ולאפות מחוץ לבית. שני המוצרים הראשונה בסדרם הם הגריל מעשנה NINJA WOODFIRE PRO XL דגם OG853 שבדקנו וטאבון האובן החיצוני נינג׳ה Woodfire דגם OO103. 

נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)
נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)

הגריל מתאים לשימוש בגינה, במרפסת, או בטיולים ובקמפינג (באמצעות החשמל של האתר, או באמצעות גנרטור – שמתחילת המלחמה הפך למוצר שנמצא כמעט בכל בית). 

ל-Woodfire יש משטח צלייה גדול (Non-Stick) המאפשר להכין עשרה בורגרים במכה, מדחום דיגיטלי, ארבע תכניות בישול: גריל (המדמה את המנגל המוכר עם טמפרטורות גבוהות לפרק זמן קצר), צלייה (טמפרטורה נמוכה יותר לאורך זמן ארוך יותר, ומשמשת למעשה כתנור חיצוני) וטיגון באוויר חם החוסך עד 75% מהשמן (לעולם הצומח מצ'יפס ועד אנטיפסטי וגם לשניצל פירורים). אבל הייחודיות הגדולה שלו טמונה באפשרות הנוספת: העישון. 

נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)
נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)

העישון והשבבים

ניתן להשתמש בתכנית עישון ייעודית, או להוסיף עישון לכל אחת מהתכניות האחרות, על-ידי כפתור העישון. היצרן מבטיח טעם של "על האש" אמיתי מבלי להשתמש בפחם, גז או להבות, והוא עומד בהבטחתו לחלוטין. זאת, אם ביצעתם עישון ארוך בדרך המסורתית או שהוספתם טעמי עישון בעישון קצר. אגב, יש בונוס – לצד העישון החם, חובבי הז'אנר יכולים לעשות גם עישון קר. 

העישון מבוצע על ידי שימוש בשבבי עץ. עם המכשיר מקבלים במתנה שתי תערובות שבבי עץ (Pallets) שיצרה החברה. כל אחת מתאימה לחמישה שימושים. תערובת לעישון חזק, שמתאימה בעיקר לבשרים, ותערובת לעישון עדין, המתאימה בעיקר לעבודה עם דגים וירקות. ניתן לרכוש חבילות שבבי עץ המתאימות ל-20 שימושים בעלות של 29 שקל.

איך עושים את זה? בקלות מגוחכת. פשוט מוסיפים כף שבבי עץ לתא השריפה. כשעשיתי עישונים ארוכים (למשל אסאדו), גיליתי שכשהעישון נמשך מספר שעות, כדאי לבדוק מדי פעם האם השבבים נשרפו לגמרי. כשזה קרה, הוספתי מנה והצתתי אותם באמצעות הלחיצה על הכפתור.

בטיחות 

המכשיר הותאם בטיחותית לישראל, ולתקני החשמל שלה. התקע החשמלי מותאם לשימוש חיצוני וקיבל גם פחת מובנה, המאושר על-ידי מכון התקנים. אפילו אפשר להשאיר את הגריל מחובר תמיד לשקע, גם בגשם. לאחר הכיבוי, במקום ניתוקו מהחשמל, אפשר ללחוץ על כפתור אתחול שהותקן על התקע והוא ינותק. זה סטארט אפ. 

נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)
נינג׳ה Woodfire (צילום: שריג יבואן רשמי)

ניקיון

אני אוהב לעשות על האש, אבל לא סובל את הניקיון בסופו. עם זאת, חשוב להכיר את הנקודה הזו. רק אל תשכחו שבסוף זה מוצר לבישול בחוץ והוא לעולם לא יחזור להיות נקי, כמו שהיה כשקיבלתם אותו. 

את הסלסלה לטיגון באוויר חם אין בעיה להכניס למדיח. את משטח הצלייה מנקים באמצעות המברשת הייעודית שמגיעה בערכה. לי נדבק אליו הרבה פחות מזון מאשר בגרילים אחרים. זאת, תודות לציפוי ה-Non stick שלו. רק חשוב לא להשתמש במסירי שומנים או חומרים כימיים אחרים, וגם לא בברזלית או במוצרים שיישרטו. 

מתחת למשטח הצלייה יש תא איסוף, שקולט שומנים שניגרו, ובו ממתינה תבנית אלומיניום. התבנית מיוצרת בגודל ייחודי למכשיר, וניתן לרכוש אותה מהיבואן בעלות של 15 שקל לחבילה של עשר. אני לא הספקתי לרכוש תבניות נוספות והשתמשתי בתבנית יותר משש פעמים ללא שום בעיה.

אני נוהג לנקות כל חלק אפשרי של המכשיר עם סיום העבודה. את גופים החימום אני מנקה רק לאחר שהתקררו, כמובן. מעישון לעישון המכשיר יצבור ענן שחור. לא באמת חובה לנקות אותו. זה מוסיף לארומה. 

מחיר: 1,990 שקל במקום 2,490 שקל במבצע אצל היבואן הרשמי שריג אלקטריק.

ברכישה דרך שריג, פאנל התצוגה הוא בעברית, פחת מובנה בתקע, מקבלים חוברת מתכונים כשרה שהותאמה לטעם הישראלי, סדנא דיגיטלית לשימוש בגריל, הנחה של 50% במעמד הרכישה לרכישת מעמד מקורי של נינג'ה עבור הגריל במחיר מוזל של 349 שקל (במקום 699 שקל), כיסוי חיצוני לאחסון ולהגנה מפני מזג אוויר, מברשת ניקוי ואחריות לשנתיים.

האם הגריל מקיים את ההבטחה?

כדי לתת חוות דעת, בדקתי את הגריל מעשנה בהכנת ארוחות שונות. בהן פיקניה, אסאדו, בורגרים, כנפיים, צ'יפס ועוד דברים טובים וטעימים רבים. 

גרילים וטאבונים חשמליים כבר יש בשוק. נינג'ה הוסיפה כאן את התכניות והפיצ'רים שמאפשרים לבשל בקלות ומהר. אבל על הכל החדשנות האמיתית, שנינג'ה הצליחה לייצר פה, היא השילוב המוצלח עם העישון. זה פיצוח טכנולוגי, שראוי לתת להם את הריספקט עליו.  מדובר במוצר שיודע להקל על הבישול, קומפקטי ובמחיר טוב. 

לסקירות נוספות, כנסו לאתר The Gadget Reviews