חברת תנובה פרסמה את "סקר המזון הגדול של ישראל" - המחקר הגדול והמקיף ביותר מסוגו שנערך בארץ, אשר בחן את הרגלי התזונה של הציבור הישראלי.
מהנתונים עולה כי שני שליש מהישראלים מקפידים לאכול לפחות שתי ארוחות ביום. כ־34% מהישראלים יאכלו בבוקר לחם, לחמנייה או פיתה. כרבע מהישראלים יאכלו בבוקר ירקות או סלט, ורבע מהם יאכלו ביצים, גבינה לבנה או קוטג'.
בארוחת הצהריים המאכלים הפופולריים ביותר בקרב הישראלים הם ירקות או סלט (30% מהישראלים), עוף על מגוון צורותיו (כ־27%) ואורז או פתיתים (24%). במהלך היום 36.5% מהישראלים שותים רק מים, ו־41% ישלבו במהלך היום שתייה ממותקת בסוכר. 82% מהישראלים שותים קפה, ובממוצע כשלוש כוסות קפה ביום.
המאכלים האהובים על ילדי ישראל הם שניצל (14%) ופסטה (12%). הפלאפל הוא המאכל שנתפס הכי ישראלי (40.6%). אחריו חומוס ובמבה (13.5%, 10%, בהתאמה). המאכל הנחשק ביותר על ידי הישראלים הוא הסטייק (כ־24%), ואחריו שווארמה - 20% ופיצה - 10%.
הסקר נערך בסוף מרץ באמצעות מכון המחקר Kantar, בקרב מדגם של 1,003 ישראלים בוגרים (18 ומעלה) המייצגים את המגזר היהודי.