יום העצמאות בפתח וישראלים רבים מתכוננים למנגל בכל רחבי הארץ או להכנת המאכל הישראלי הקלאסי - הפלאפל. יש כאלו המחפשים תחליפים בריאים למלא איתם את הפיתה, אז הבאנו לכם שלושה מתכונים (באדיבות מאפיית אנג'ל) למאכלים טעימים ובריאים שיכולים להוות תחליף טוב ביום העצמאות.

מתכון לפלאפל עדשים: 

מצרכים:

כוס עדשים כתומות/ אדומות
3 כפות קמח 
מעט אבקת אפייה
כף גדושה של טחינה 
מספר שיני שום 
זרעי כוסברה ופטרוזיליה
כמון, פלפל חריף ומלח. 
למריחה בפיתה:

סלטים שאוהבים
סלסה עגבניות (אופציונאלי) 
אופן ההכנה:

מערבבים בבלנדר כוס עדשים כתומות / אדומות לאחר השרייה, 3 כפות קמח, מעט אבקת אפייה, כף גדושה של טחינה, כמה שיני שום, זרעי כוסברה ופטרוזיליה לפי הטעם, כמון, פלפל חריף ומלח.בעזרת ידיים רטובות מכינים מהבלילה כדורים בגודל אחיד ומניחים על תבנית משומנת. אופים בחום בינוני במשך 15 דקות (או עד שהכדורים מזהיבים). חותכים פיתות לחצאים, מוסיפים סלטים לפי הטעם (אנחנו ממליצים על סלסה עגבניות),  מניחים 4-3 כדורים במרכז הפיתה ומוזגים טחינה מעל.

פלאפל עדשים (צילום: סטודיו OPEN)
פלאפל עדשים (צילום: סטודיו OPEN)

מתכון ללביבות קישואים: 

מצרכים:

3-5 קישואים
בצל קטן
3 שיני שום 
מלח ופלפל 
שמיר ועירית קצוצים לפי הטעם
תוספות אופציונאליות לפיתה עם לביבות:

קרם פרש
פטרוזיליה
כוסברה
פטרוזיליה
בזיליקום
עירית 
שמן זית 
פלפל חריף טרי 

אופן ההכנה: 

מגררים  לקערה כ-5-3 קישואים טריים וקשיחים.  מגררים בצל קטן אחד ו-3 שיני שום. אפשר להוסיף לפי הטעם שמיר ועירית קצוצים. מתבלים במלח ופלפל ונותנים לתערובת להזיע כמה דק. סוחטים היטב את התערובת מנוזלים מיותרים. מוסיפים ביצה אחת, 2-1 כפות קמח או פירורי לחם ומערבבים לתערובת יציבה. יוצרים לביבות עגולות ופחוסות בקוטר כ-5 ס"מ. במחבת עמוקה, שמים שכבת שמן זית ומטגנים את הלביבות בעדינות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. בפיתה (מומלץ בפיתה כוסמין) מורחים כף או שתיים של קרם פרש מתובל בעירית, מוסיפים לביבות ועשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום או/ו עירית ומזלפים שמן זית. לאוהבי החריף אפשר להוסיף פרוסות פלפל ירוק חריף ורענן! ותוספת של קרם פרש בצד.

לבבות קישואים (צילום: טל סיוון ציפורין)
לבבות קישואים (צילום: טל סיוון ציפורין)

מתכון לפיתה עם ירקות שורש:

מצרכים:

מלפפון 
עגבנייה
גזר 
צנונית
סלק 
בצל סגול
ירקות נוספית שאוהבים 
מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית. 

תוספות לפיתה: 

עלי אורגולה
וינגרט קליל (אופציונאלי) 

אופן ההכנה: 

חותכים לפרוסות דקות מאוד (אפשר במנדולינה) מגוון ירקות טריים: מלפפון, עגבנייה, גזר, צנונית, סלק, בצל סגול וירקות נוספים שאוהבים. מתבלים את הירקות לפי הטעם במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית טהור. מרפדים פיתה בעלי ארוגולה, ומוסיפים מתערבות הירקות. אפשר להוסיף ויניגרט קליל למי שאוהב.

פיתה עם ירקות שורש (צילום: טל סיוון ציפורין)
פיתה עם ירקות שורש (צילום: טל סיוון ציפורין)