מנגו הוא אחד מפירות הקיץ האהובים בישראל והוא אוטוטו כאן. מקורו בהודו ודרום אסיה, הוא נפוץ בגינות ובמטעי הארץ וננטע לראשונה בישראל לפני 70 שנה. הפרי זמין בקיץ ושיאו בחודשים יולי-אוגוסט, אך ניתן להשיג אותו באמצעות ייבוא לאורך כל השנה.
בהתאם לזן, הפרי הטרופי יכול להיות בגדלים שונים, צבעו משתנה בין צהוב, כתום ואדום וטעמו נע בין מתוק לחמוץ. במרכז הפרי גלעין אליפטי גדול המחודד בקצוותיו.
למנגו שימושים שונים מלבד אכילתו כפרי. הוא משמש כמרכיב גם בסלטים, בשייקים, במאפים ובקינוחים. נוסף על כך, מאכל העמבה הנפוץ במטבח הדרום-הודי עשוי ממנגו מוחמץ.
ישנן מגוון שיטות לחתוך מנגו, אבל זו לדעתנו הדרך הכי טובה לחתוך, לאכול וליהנות ממנו.
צפו: