הפלאנק הוא נתח המגיע מהחלק התחתון של הפרה, ממוקם בין הבטן לירך, נתח יחסי רזה, מלא בטעמי בשר עשירים וחזקים. יש לו שימוש רב במטבח המקסיקני שיודע לנצל חלקים פחות יקרים ומוכרים ויחסית קל לעבוד איתו. זהו נתח שמתאים לעל האש וצלי במחבת ופחות לתנור והוא מגיע כנתח יחסית קטן ולא יקר. 

"סוף סוף": רשת המזון המהיר המפורסמת מגיעה לתל אביב
לכבוד תחילת הקיץ: קבלו מתכון פשוט ומהיר להכנת גלידה ביתית

איך לעבוד איתו

- צריבה בחום חזק

- חיתוך באלכסון נגד הסיבים

- להגיש בין מדיום רייר למדיום. פחות מתאים עשוי מידי

- מומלץ להשרות במרינדה

בגלל הטעמים החזקים שלו אפשר לשחק עם טעמים חזקים, רעננים בתוספת ליד ובמרינדות.
במסעדה אנחנו משרים אותו בשמן זית ועשבי תיבול שנותנים לו יופי של קיק.

מתכון 
נתח של פלאנק חתוך למנות של 100 גרם

למרינדה:
שמן זית
שום פרוס
טימין ורוזמרין, אורגנו או כל עשב תיבול שאתם אוהבים
מלח ופלפל

לסלסה
1 תירס מתוק
3 נקטרינות צהובות
חצי בצל סגול 
חצי צרור כוסברה
2 עלים של בצלים ירוקים
חצי פלפל חריף
מיץ לימון , מלח פלפל , שמן זית לתיבול

ההכנה:
משרים את הנתחים במרינדה ליומיים

ביום הבישול: מורידים את הגרעינים מקלח התירס, חותכים את הבצל, הפלפל, הנקטרינות לקוביות קטנות בגודל של גרעיני התירס, קוצצים את הכוסברה והבצלים דק, מערבבים הכל, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

הכנת הבשר: מחממים מחבת / פלנצ'ה / גריל, לחום גבוה.
ממליחים ומפלפלים את הנתחים וצורבים את הנתחים כ- 4 דקות מכל צד ואז שוב לעוד 2 דקות. להוציא ולתת לבשר לנוח. 
להגיש עם הסלסה ובקבוק יין לבן קר