פגישתו של שר החוץ אלי כהן עם שרת החוץ בלוב, עוררה סערה בארץ ובעולם. היא עצמה נמלטה לטורקיה ואף פוטרה מתפקידה, בעוד שכאן בישראל השר כהן סופג אש, בטענה כי הדליף על עצם הפגישה בניגוד לסיכומים עם השרה מלוב.
ר"מ לוב פיטר את שרת החוץ; לשכתה טוענת: "הוא אמר לה להיפגש עם כהן"
להשאיר את הילדים מרוצים: מתכון פשוט ומהיר לקציצות שאי אפשר לשכוח
אם כבר לוב נמצאת במרכז השיח, החלטנו לנצל את ההזדמנות ולהביא לכם מתכון שיסדר לכם את ארוחת הצהריים, על טהרת האוכל הטריפוליטאי - קציצות תפוחי אדמה עם בשר, תודו לנו אחר כך.
קציצות תפוחי אדמה עם בשר / בָּנָטָש
החומרים (ל־6 קציצות גדולות או 12 קטנות):
• 6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים, קלופים ומעוכים
• 1־2 ביצים
למלית:
• 1 ביצה קשה קלופה וחתוכה לקוביות
• 250 גרם בשר בקר (כתף, צוואר), מבושל במים, טחון או חתוך לקוביות או מפורר לפיסות. אפשר להחליף את בשר הבקר בעוף
• 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
• 2 בצלים בינוניים, קצוצים
• ¼ כפית כורכום
• ½ כפית קינמון טחון
• ½ כפית פלפל שחור או לבן
• ½ כפית מלח
לטיגון:
• שמן לטיגון
• כ־¾ כוס (100 גרם) קמח מנופה
• 1 ביצה טרופה
להגשה:
• ½ לימון
אופן ההכנה:
שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבוב. מוסיפים חצי מכמות התבלינים וחצי מכמות הפטרוזיליה ומערבבים לעיסה חלקה (אפשר לוותר על הוספת הפטרוזיליה בשלב זה).
למלית: מפוררים את הבשר המבושל, מוסיפים את הביצה הקשה החתוכה, את יתרת התבלינים, הפטרוזיליה והבצל, ומערבבים למלית אחידה.
נוטלים מעט ממחית תפוחי אדמה המתובלת ומשטחים קלות על כף היד. מניחים עליה כף ממלית הבשר וסוגרים במחית נוספת.
סוגרים ומגלגלים לקציצה אליפטית. את הקציצה מגלגלים בקמח ובביצה טרופה. מטגנים בשמן החם ומגישים חם.
דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: בשרית
טיפסקל:
הקפידו על כך שמחית תפוחי האדמה לא תהיה רכה מדי: במקרה כזה יהיה קשה לעצב את צורת הקציצה.
הממהרים יכולים לערבב את כל החומרים יחד (כשהבשר מבושל) ולאחר מכן לעצב את צורת הקציצה ולטגן.
כשמשתמשים בבשר טחון, מטגנים אותו במחבת עם הבצל הקצוץ והתבלינים עד לריכוך ראשוני.
אפשר להחליף את הבקר בבשר עוף טחון. הצמחוניים יכולים להשתמש בטופו או בירקות.