המצב הנוראי שאליו הושלכנו מסרב לעזוב והצורך לחזור לקצת שפיות גדול מתמיד. לאט לאט נפתחים ברים ומסעדות כדי להחזיר את המשק לתנועה, לתת לאנשים מקומות לקצת ניקוי ראש ולמסעדנים קצת כסף.

תל אביב 

קלארו  - אחרי שהפכו את המסעדה לחמ"ל מטורף שהוציא מלא מנות לניצולים וחיילים, השפים רן שמואלי וטל פייגנבאום פתחו את קלארו בשרונה לישיבה גם בשעות הצהריים וגם בשעות הערב עם התפריט העונתי המוכר והאהוב. לצד זה יגישו בסופ"ש את הבראנץ ההיסטרי שלי- לגמרי בריחה מושלמת. יש מרחב מוגן.

ראשון-שבת 12:00-16:30; 17:30-22:00. בראנץ בסופ"ש בלבד

מסעדת מנא - אחרי שאיבדו שתי עובדות במסיבה ברעים והבעלים הוקפץ לגיוס, מבקשים במנא לבוא לאכול אצלם ולעזור להם לעמוד על הרגליים.  כוס קפה עליהם בהזמנה של כל מנה מהתפריט. 

מנא, הירקון 88, א'-ש' תפריט בראנץ היסטרי 9:00-16:00

מנא תל אביב (צילום: פייסבוק)
מנא תל אביב (צילום: פייסבוק)

 
גוצה דיזינגוף ורמת החייל - שני הסניפים נפתחים עם תפריט מצומצם, משלוחים וטייק אוואווי.

כל השבוע, 12:00-22:00

אשדוד
אשדוד במצב לא משהו והרבה עסקים סגורים וזו הזדמנות להזמין מהם טייק אווי או לבוא לאכול.

לה בוריקה

אצל עמיאל לוי ממושב מעגלים ליד אשדוד תוכלו להזמין משלוח או לבוא לקחת אוכל ביתי מנחם בין ראשון-חמישי 11:00-16:30. מארז קציצות טוניסאיות (6 יח' ב- 20 שקלים), באגט עם קציצות או שניצל, אורז עם קציצות וגם מגשי אירוח. הזדמנות לעזור. להזמנות חייגו 050-2617444

לה גוטה פטיסרי

הקונדיטוריה של השפית קונדיטורית אורלי כץ  מחזירה את הקלאסיקות למדף עם מלא קרואסונים וקינוחים וכמובן קפה וקצת שלווה.לקפוץ לאסוף טייק אווי, או להזמין משלוח. אבא הלל סילבר 11, אשדוד.

לה גוטה (צילום: גיל אבירם)
לה גוטה (צילום: גיל אבירם)


ראשון-שישי 8:00-14:00

חיפה

בר ים חיפה

לראשונה מפרוץ המלחמה, בר ים תפתח במתכונת מצומצמת בשעות הערב בימים רביעי עד שבת בשעות 18:00-22:00. יוגשו פסטות תוצרת בית לצד בקבוקי יין, שעליהם תינתן הנחה של 30 אחוזים על כל הבקבוקים.  השף, יהל אברהמס: "מורכב עורנו לפתוח בתקופה הזאת, אבל חשוב לנו להשאיר את המקום חי- בשביל האנשים המרכיבים את בר ים וכדי ליצור לאורחנו מפלט רגעי מהמציאות הבלתי אפשרית שאנו נמצאים בה כעת. מייחלים לימים שקטים יותר וכואבים פחות. מבטיחים להיות מרחב בו אפשר להירגע ולנשום". הנמל 21, חיפה

בר ים (צילום: דריה גוזמן)
בר ים (צילום: דריה גוזמן)

פאב הבראון

בראון היה הראשון לפתוח את שעריו מאז תחילת המלחמה. הפאב פתוח כל ערב החל מ-17:00 ועד לשעות הקטנות של הלילה. התפריט כולל פלטות בשר; נקניקיות שמנמנות; פירות ים; מרקים מעניינים וכמובן המון בירות ואלכוהול.  כמו כן יש HAPPY HOUR על כל הבירות בכל ערב, כולל סוף השבוע. מוריה 131 חיפה

בראון חיפה (צילום: לאון יעקובוב)
בראון חיפה (צילום: לאון יעקובוב)