מתכון לפנקייק, זה כל מה שצריך בבוקר רגיל, בבוקר של יום שבת, כדי לשמח את הילדים או בכלל את היקרים שלכם, ולגרום להם אושר גדול. אין ספק שפנקייקים, על כל צורותיהם, הם קלים להכנה ומלאים בכל טוב. אז אספנו עבורכם ארבעה מתכונים - ממתכון קלאסי ועד דל קלוריות (אם בכלל תרצו את הפנקייק שלכם עם פחות סוכר). מה שבטוח, את המצרכים כנראה יש לכם, כל שתצטרכו זה מעט זמן - ואתם מסודרים לארוחת בוקר נהדרת.
פנקייק קלאסי
מצרכים:
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
4 כפות סוכר
2 כוסות קמח (200 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות חלב
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.
2. משמנים מחבת בחמאה או במעט שמן, וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת. לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך חצי דקה נוספת.
3. להגשה: מומלץ להוסיף מעל הפנקייק סירופ מייפל או שוקולד, סוכריות, פירות, קצפת ועוד.
באדיבות רשת קפה גרג
פנקייק זברה
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 כוס קמח תופח אסם
1/4 כפית מלח
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד אסם גדושות
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה טורפים ביצים, חלב וסוכר לבלילה אחידה. מוסיפים שמן וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח והמלח וטורפים היטב.
2. מחלקים את הבלילה לשני חלקים. לקערה אחת מוסיפים אינסטנט פודינג שוקולד, ולשנייה אינסטנט פודינג וניל. מערבבים היטב. אם הבלילה דלילה מדי, הוסיפו קמח, ואם היא סמיכה מדי, הוסיפו חלב.
3. מחממים את המחבת, מעבירים את הבלילות לכוסות עם ידית, שנוח למזוג מהן. עכשיו חשוב להתרכז ולעבוד מהר. מוזגים מעט מהבלילה הראשונה למרכז המחבת, כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מוזגים מיד במרכז המחבת מהבלילה השנייה, ועליה שוב מהבלילה הראשונה, ומסיימים עם השנייה.
4. מכסים את המחבת (עדיף במכסה שקוף) ומטגנים על אש נמוכה עד שהפנקייק יציב, ושום צבע לא בורח מהמקום.
5. כשהפנקייק יציב, הופכים אותו ומטגנים קלות מהצד השני.
6. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.
באדיבות אתר בישולים של אסם: www.bishulim.co.il
פנקייק דל־קלוריות
מצרכים:
1 חלב 1%
1כוס קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1 כפית שמן
1כף מים
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
2. מרססים מעט תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב. שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת. הופכים לדקה־שתיים נוספות עד שהפנקייק שוב נפרד מהמחבת בקלות.
באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
פנקייק חלבון ובננה
מצרכים:
1 בננה
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל של הרבלייף
קמצוץ קינמון
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבלים היטב.
2. יוצקים כף של בלילה למחבת. מטגנים כל צד למשך 2־3 דקות. חוזרים על הפעולה עד תום הבלילה.
באדיבות הרבלייף. מתוך ספר מתכוני הבריאות "מבשלים דרך חיים"